A vadászattól a huszártoborzóig

2010. május 13., csütörtök, Közélet

Daragus Attila magánvállalkozó, Torja község polgármestere volt a házigazdája a kézdiszéki polgármesterek e havi találkozójának, melyre az elöljáró a megyei önkormányzat vezérkara mellett orbaiszéki kollégáit is meghívta. Szó esett a vadászati törvényről, a falunapok időpontjának összehangolásáról, útjavításról, valamint a két hét múlva esedékes huszártoborzóról.

Mivel a vadászterületekre megkötött szerződések hamarosan lejárnak, Kiss Attila, a katrosai vadászegyesület vezetője arra figyelmeztette a polgármestereket: nem mindegy, ki éri el az illető területre az ötvenegy százalékos bérleti jogot. Daragus kezdeményezésére a falunapok időpontját úgy határozták meg, hogy azok ne essenek egyazon hétvégére több településen.

Tamás Sándor ismételten elmondta: a megyei önkormányzatnak negyvenezer négyzetméter útfoltozásra és öt kilométeres aszfaltszőnyegre elegendő pénz áll rendelkezésére. Jövő héten eredményt hirdetnek a Kézdivásárhely és Kovászna közötti útszakasz teljes felújítására kiírt pályázaton. A közeljövőben kezdődnek a munkálatok, az alapozás miatt el fogják terelni a kocsiforgalmat Csernáton és Szentkatolna között. A céhes város és Bálványos közötti, nagyon rossz állapotba jutott utat hamarosan foltozzák.

Dr. Kádár László a huszártalálkozó kapcsán elmondta: miután lejárták a tervezett útszakaszt, változtatnak eredeti tervükön, mert túl sok a negyvenhat kilométer, eddig legtöbb harminc kilométeren vonultak végig. A toborzóval Kézdivá­sárhelytől a „szentföldön", Kézdiszentlélektől Bereckig, Ozsdola érintésével Gelencéig jutnak el, idén nem érintik Szentkatolnát és Csernátont.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 883
szavazógép
2010-05-13: Közélet - Mózes László:

Segélyből egyre nehezebb (kevesebbet kapnak a munkanélkülek)

Kevesebb pénz marad a háromszéki munkanélküli-segélyben részesülőknek is, miután havi juttatásuk várhatóan 15 százalékkal csökken: a közel 5300 fizetett állástalan nagy többsége eddig havonta átlagosan 500 lejt kapott, június elejétől 75 lejjel kevesebbel, 425 lejjel kell beérniük.
2010-05-13: Közélet - Váry O. Péter:

Torinói tapasztalatok (Európa ifjúsági fővárosa)

Felgyorsult az Európa Ifjúsági Fővárosa pályázat előkészítése, a szervezők június 22-re hozták elő a leadási határidőt. Az ötletgazdák közben Torinóban ― az idei ifjúsági fővárosban ― tájékozódtak, s nem üres kézzel tértek haza.