Civil hétvége Sepsiszentgyörgyön

2010. június 21., hétfő, Közélet

Idén nyolcadik alkalommal szervezték meg a Szé­kelyföldi Civil Napok rendezvénysorozatát — először Kovászna és Hargita megye együttműködésében.

Az elképzelések szerint jövőre Maros megye is társul a Civil Napokhoz. Az idei rendezvény első napján konferenciát tartottak Közös tér, közös örökség címmel a Székely Nemzeti Múzeumban, ahol kiállításmegnyitóra is sor került, amelynek keretében az elmúlt tíz évben felújított történelmi műemlékek állapotát ismertették. Vasárnap az új sepsiszentgyörgyi sportcsarnok szomszédságában előadások, játszóház és tűzzsonglőrök várták az érdeklődőket.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 886
szavazógép
2010-06-21: Közélet - Iochom István:

Ötvenméteres túrós puliszka (Nemzetközi főzőverseny a torjai falunapokon)

Hetedik alkalommal szerveztek az elmúlt hét végén Torján falunapokat, amelyen az Aporok falujának mind a négy magyarországi testvértelepülése — Bálványos, Gádoros, Kistarcsa és Csokonyavisonta — képviseltette magát.
2010-06-21: Máról holnapra - Csinta Samu:

Tapogatózás az erdőben

Kapkodhatta a fejét Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettesi tisztségében tett első hivatalos látogatásán. A határon túli magyarság első számú kormányzati felelősének felkent politikus jött, látott, tárgyalt, talán hüledezett is egy sort, de ami mindennél fontosabb: remélhetőleg alapos elemzésnek veti alá az itt tapasztaltakat.