Megújul a zágoni iskola

2010. június 23., szerda, Közélet

A sepsiszentgyörgyi megyeházán a Fejlesztési Középrégió Ügynökségének igazgatója, Simion Creţu jelenlétében aláírták a finanszírozási szerződést a zágoni Mikes Kelemen-iskola felújítására.

A zágoni önkormányzat a megyében egyedüliként nyújtott be pályázatot az oktatási infrastruktúra korszerűsítését célzó európai uniós programban — közölte Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke. A szerződés aláírásáig így is három évnek kellett eltelnie — ecsetelte a bürokrácia gördítette akadályokat Kiss József zágoni polgármester. Hamarosan meghirdetik a versenytárgyalást, a teljes rehabilitációt húsz hónap alatt kell lebonyolítani. A korszerűsítés mellett — melynek során a több szülő által is kifogásolt illemhely kérdése is megoldódik, jelenleg ugyanis az épületen kívüli helyiséget használnak a gyermekek — taneszközökkel is felszerelik a tanintézményt. A több mint százéves épületben jelenleg 720 magyar, román és roma gyermek tanul. A terv összértéke közel 3,9 millió lej, ennek tetemes része uniós támogatás, a zágoni önkormányzat önrésze 61 000 lej.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 884
szavazógép
2010-06-23: Közélet - Farkas Réka:

Gáz van, nincs gáz (Tollraforgó)

Régóta tudjuk, a monopolhelyzetnek örvendő gázvállalat úgy viselkedik, mint állam az államban. Ezt tette évekkel ezelőtt, amikor könnyedén hagyta fűtés, meleg víz nélkül a még távfűtéses Sepsiszentgyörgy tömbháznegyedeit, s teszi most, amikor több mint egy napra gáz nélkül maradt a város.
2010-06-23: Közélet - :

Tánctábor Rétyen

Ezen a héten a rétyi tánctáborban közel harminc háromszéki pedagógus tanul erdővidéki és nyárádselyei táncokat, valamint énekeket, nemezelést és gyöngyfűzést, de legtöbb, amit magukkal visznek, a tánchoz, a tánctanításhoz való viszonyulás, annak tisztelete és szeretete.