Szabad időKerékpártúra Cófalvára

2010. augusztus 12., csütörtök, Sport

Augusztus 10-én Kézdivá­sárhely Polgármesteri Hivatalának sportirodája és a Zöld Nap Egyesület kerékpártúrát szervezett a céhes város és Cófalva között.

A kirándulás elsődleges célja A Nemere útja elnevezésű projekt folytatása volt, amelyet a kolozsvári Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság és a kézdivásárhelyi zöldek kezdeményeztek Felső-Háromszéken. 8 órakor a Sinkovits-stadion elől indult el a tizenhárom kerékpárost magában foglaló karaván. A kerekezők Szentkatolna után Imecsfalvát érintették, majd Székelypetőfalván megpihentek, és megáztatták lábukat a falu végi Fortyogó-fürdő hideg vizében, aztán Szörcse felé folytatták útjukat. Következett Orbaitelek, ahol belülről is megcsodálhatták a 2009-ben felújított nemesi Horváth-udvarházat. Ezután Cófalva és Várhegy, majd Lécfalva. A bringásokat itt a falu boltosa figyelmeztette, hogy Márkosfalva felé lehetetlen kerékpárral közlekedni a nagy sár miatt. Rövid tanácskozás után a túrázók úgy döntöttek, nekivágnak a mezőnek. Órákba telt, amíg átértek Barabás Miklós szülőfalujába, ahol kedves asszonyok almával és friss vízzel kínáltak meg őket. Martonfalván áthaladva Hatolykára érkeztek a biciklisek, itt Fejér Éva gazdasszony meleg pityókatokánnyal örvendeztette meg a csapatot. Ezúton is köszönik kedvességét. A kirándulók Szentkatolna érintésével tértek haza Kézdivá­sárhelyre. ,,Nagyon szeretnénk, ha a Nemere Zöldút működőképes lenne idővel, kerékpározó turistákat csalogatva vidékünkre, és reméljük, hogy egyre több háromszéki polgár fogja használni majd ezt az utat, hiszen biciklizve kirándulni többszörös haszonnal jár: nem szennyezzük környezetünket káros gázok kibocsátásával, egészséges életmódot folytatunk, és utazásunk során gyönyörködhetünk Isten csodálatos alkotásában, a természetben" — tudtuk meg az esemény szervezőitől.

KOCSIS ZOLTÁN

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 570
szavazógép
2010-08-12: Sport - :

Barabás Lajos is elment

Szomorúsággal töltött el a hír, melyet a Háromszék tegnapi számában olvastam: 90 éves korában elhunyt Barabás Lajos, a textilfonoda volt üzemvezetője. Erről már nem szól a gyászjelentő, de feltétlenül ki kell egészítenem azzal: és a Textil egykori labdarúgó-aranycsapatának tagja.
2010-08-12: Sport - :

Cseh Laci Európa-bajnok (Úszás)

A második versenynapon megtorpant a magyar csapat. Az öt döntőből mindössze egyben voltak érdekeltek a magyarok — a román úszósport, sajnos, kitartóan távol tartja magát a döntőktől —, a férfi 100 m mellúszásban, ahol minden lelkes magyar érmet várt Danitól.