Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A világ a könyvtárakban

2010. szeptember 4., szombat, Közélet

Hetvennégy számítógépet szerelnek fel Háromszék közkönyvtáraiban a Biblionet országos program keretében, így október végén a berecki, bodzafordulói, dobollói, gelencei, gidófalvi, illyefalvi, kézdiszentkereszti, kézdiszentléleki, kézdivásárhelyi, kovásznai, mikóújfalusi, nagyajtai, rétyi, szitabodzai, torjai, uzoni, zabolai és zágonbárkányi olvasók szabadon bóklászhatnak a világhálón — munkahelyet, információt, szórakozást vagy kapcsolatokat keresve, sőt, akár ügyeiket is intézve —, ami vidéken viszonylag keveseknek adatik meg.

A Bill és Melinda Gates Alapítvány által a világ több országában elindított program első fordulójában tavaly 12 romániai megye vett részt, idén viszont kétszer ennyi csatlakozott (pályázati úton); megyénkből 18 település zárkózott fel. Öt év alatt a mintegy 3000 hazai könyvtárból 2000-et szeretnének felszerelni korszerű eszközökkel, gyors tájékozódási lehetőségekkel, a terv összértéke 26,9 millió dollár — hangzott el a Bod Péter Megyei Könyvtárban tartott megnyitón, ahol a program amerikai aligazgatója, Scott Andersen folyékony román beszéddel lepte meg a hallgatóságot: megyei és helyi önkormányzatok, művelődési intézmények képviselőit, könyvtárosokat. Akiknek előbb meg kell tanulniuk az új eszközök használatát, e célra külön oktatótermet avattak. A számítógépek mellett webkamera, vetí­tő, szkenner, nyomtató és wireless internetkapcsolat is várja a felhasználókat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1157
szavazógép
2010-09-04: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Egy kórház sem tűzbiztos

Az ellenőrzött háromszéki kórházak közül egyik sem teljesíti a tűzbiztonsági előírásokat, a megyei készenléti felügyelőség (tűzoltóság) szakemberei mindenütt találtak hiányosságokat.
2010-09-04: Közélet - :

Tanszertámogatás rászorulóknak

Szeptember 15-ig nyújthatják be igénylésüket a szülők tanszertámogatásra az iskolákban, a kéréseket a megyei tanfelügyelőség összesíti.