Nyolc kopjafa a Nyergestetőn

2007. május 29., kedd, Közélet
Nyolcas kopjafaavatót tartottak tegnap délben a Nyer­gestetőn. A Kelengye Egyesü­let kezdeményezésére Kézdi­vásárhely nyolc iskolája kopjafát állíttatott az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc háromszéki hőseinek.
Az ünnepséget Takács Pál hatvani előadóművész nyitotta meg Ady Endre Intés az őrzőkhöz című versét szavalta el. Ezt követően Farkas Ferenc történelem szakos tanár, a kézdivásárhelyi Református Kol­légium igazgatója hőseinkre, azok dicső tetteire emlékezett. Ezt a kézdivásárhelyi Apor Péter Szakközépiskola diákjainak zenés-verses műsora követte. Majláth Attila éneke után Szőcs Attila Ady Endre Nekünk Mohács kell című versét mondta el, majd Babos Jutka és Gál Katalin megzenésített József Attila-verset adott elő. Ezt követte Reményik Sándor Akarom című verse Kajcsa Hunor előadásában, a diákok ezután elénekelték a Kell még egy szó című dalt. Takács Pál újabb szavalata után a székely és a magyar himnuszt énekelték el az egybegyűltek. Vé­gezetül a jelen levő iskolaigazgatók köszönetet mondtak István Sándor fafaragónak, a kopjafák készítőjének, majd a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai megkoszorúzták a nyolc kopjafát.
Iochom Zsolt

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint felbomlik-e a kormánykoalíció a jövő évi választások előtt?
eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2007-05-29: Elhalálozás - x:

Megemlékezés

Mély fájdalommal emlékezünk a jó édesanyára, a kézdivásárhelyi ELEKES MÁRTÁRA, aki két éve távozott szerettei közül. Emlékét mindig őrizzük. Pihenése legyen csendes.
Fia és családja
7248370
2007-05-29: Közélet - Fekete Réka:

Iratkozás ­nyelvvizsgára

A művészeti, sport- és felekezeti osztályokba tartott múlt heti képességfelmérő próbák után pénteken idegen nyelvből tartanak ismeretfelmérőt a nyolcadik osztályosok számára.