Főjavításon a drezina

2010. november 11., csütörtök, Közélet

Kedden szállították le Kommandóról a még megmaradt utolsó sínautók (drezinaként is emlegetik) egyikét, egy kombi Volgát.

A kisvasút jellegzetes járműve főjavításra vár — közölte lapunkkal Papucs András, a mentést felvállaló Sikló Egyesület titkára. A zöld színű, teljesen tönkrement drezina a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskolába került, a tanintézmény műszaki szakemberei és diákjai javítják majd. A sín­autó a kovásznai szívkórházból került Kommandóra, a nyolcvanas években alakították át az ,,elvtársakat vadászni szállító" járgánnyá, melyből Kommandón a kisvasút működése során mintegy tucatnyi volt. A javításra váró drezina (GAZ24—02 Volga) motor nélkül maradt, működtetésére leginkább egy kisebb traktormotor (Fiat 400 típusú) lenne alkalmas. (mol)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 882
szavazógép
2010-11-11: Közélet - :

Mától osztják a segélyeket Baróton

Az EU-s forrásokból származó élelmiszersegélyeket a ba­rótiak ma fél tíztől hétfő délután háromig vehetik át a tűzoltóállomásnál.
2010-11-11: Közélet - :

Kábeltolvajokat fogtak

Keddre virradó éjjel a dobollói rendőrök tetten érték B. Pavel (22) szitabodzai, B. Constantin (26), G. Paul Ionuţ (22), B. Aurel Ştefan (24) és M. Balázs (35) keresztvári, G. Constantin (35) és M. Ioan (37) szecselevárosi lakost, amint éppen a Márkos és Bélmező közötti telefonkábelt szerelte le.