Krisztus király ünnepe

2010. november 23., kedd, Közélet

Sokheti plébániai és közösségi készülődés előzte meg a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom búcsúját, melyet vasárnap ünnepeltek nagyszámú résztvevővel. A háromnapos előkészületi lelkigyakorlatra és búcsús szentmisére a Csíkszent-györgyön szolgáló Pál Vilmos Barna plébánost hívták meg.

Csütörtökön Demeter Attila, a brassói opera harsonása és Lőfi Gellért orgonista adott hangversenyt, pénteken a Ferences Világirend révén Szent Erzsébetre emlékeztek, a szentmisét P. Asztrik ferences atya végezte. Ez alkalommal a fiataloknak először tartottak sportrendezvényt, melyen 140-en vettek részt. Szombaton, a lelkiségek napján tizennégy lelkiség fotókban megörökített tevékenységét láthatták, tanúságtételét hallhatták, majd a magyarországi Sillye Jenő evangelizációs koncertje következett. Vasárnap a Mária Rádió munkatársai mutatkoztak be. Dávid György plébános elmondta, egyházközségükhöz 1700 család tartozik, és az ünnep előtt elkészült plébániai értesítőt minden családhoz eljuttatták. (józsa)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2010-11-23: Közélet - Fekete Réka:

Tízéves a szentgyörgyi drámatagozat

Két tragikus sorsú sepsiszentgyörgyi színművészről, B. Angi Gabrielláról és Visky Árpádról nevezték el tegnap a Plugor Sándor Művészeti Líceum korábbi, illetve új drámatermét, amelyekben a Fazakas Misi által tíz évvel ezelőtt alapított drámatagozat diákjai ismerkednek a színházművészet különböző területeivel.
2010-11-23: Közélet - :

Torjai nyugdíjasokat köszöntöttek

Szombat este a torjai művelődési otthonban mintegy ötven nyugdíjas, zömében a tavaly alakult nyugdíjasklub tagjai jelenlétében tartották meg immár harmadik alkalommal a műsoros Mikulás- és karácsonyváró ünnepséget.