Zenés adventnyitány

2010. november 29., hétfő, Közélet

Több mint háromszázan vettek részt szombat este a Kiwanis Klubnak a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban szervezett, Karácsonyra várva című jótékonysági koncertjén.

A megyeszékhelyi Református Kollégium, a Székely Mikó Kollégium (képünkön Dombora Anna karnaggyal), a Mikes Kelemen Főgimnázium kórusának, illetve Mocanu Prezsmer Erika magánénekes és Könczei Csaba orgonaművész fellépésével rendezett est végén közel 1500 lejnyi adományt számolhattak össze a fennállása óta ezernél is több sepsiszentgyörgyi középiskolásnak anyagi segítséget nyújtó klub tagjai. (Csinta)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2376
szavazógép
2010-11-29: Közélet - Hecser László:

Erdővidéki pedagógusokat díjaztak

Egy szál szegfű és egy értékesebb könyv ennyi volt jutalma annak a tizennégy erdővidéki óvónőnek, tanítónak és tanárnak, akiket a Romániai Magyar Pedagógusszövetség (RMPSZ) erdővidéki szervezete szombaton Baróton életműdíjjal és az év pedagógusa címmel kitüntetett.
2010-11-29: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Önkormányzati választások Szlovákiában
A függetlenek és a baloldali ellenzék helyi szintű térnyerését hozták a szombati szlovákiai helyhatósági választások, amelyen majdnem háromezer polgármestert és több mint 21 000 helyi képviselőt választott a 4,3 millió arra jogosult szavazó 49,69 százaléka.