Meseszer az iskolakönyvtárban

2010. december 9., csütörtök, Közélet

Az egy évvel ezelőtt Egerből indított mesestaféta első háromszéki állomása a megyei könyvtár, onnan Árkosra érkezett, majd a Székely Mikó Kollégiumnak adták tovább, és tegnap megkezdődött a Mikes Kelemen Főgimnázium könyvtárában a kisiskolások kétnapos meseolvasó maratonja.

Balogh Andrea tanítónő negyedikes diákjai olvasnak mesét a Csipike Óvoda kisdedjeinek, akik az iskola szomszédságából látogatnak a megye egyik legtöbb programot kínáló iskolakönyvtárába, ahol a diákok szinte hetente találkozhatnak a Kiss László könyvtáros által meghívott helyi és külföldi előadókkal, akik a legkülönbözőbb témakörökben tartanak ismertetőt. A Mikes-iskolából a mesestaféta a baróti Gaál Mózes- és a mikóújfalusi Fejér Ákos Általános Iskolához vándorol.(fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2010-12-09: Közélet - :

Ingyenes turisztikai tanfolyam

Holnapig lehet jelentkezni a torjai polgármesteri hivatalnál a turisztikai szakképzésre. A tanfolyamokat az Országos Falusi Turizmus Szövetség Kovászna megyei fiókja szervezi hétvégeken Bálványosfürdőn, a Vár Panzióban.
2010-12-09: Közélet - :

Háromszéki Civil Díjat alapítanak

Az elmúlt egy év megvalósításait — többek között a Székelyföldi Termék Kiállítás és Vásár útnak indítását, a Sepsi Zöld Út kiépítését, a Tamási Áron Színház védelmében benyújtott petíciót, a képzéseket, találkozókat — vették számba a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) kedd esti közgyűlésén, ugyanakkor ismertették a következő időszakra szóló terveket.