Csendes év vége a sürgősségen

2011. január 4., kedd, Közélet

A karácsonyi és azt követő napokkal ellentétben — amikor a szokásosnál nagyobb volt a forgalom a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségén, és egy páciens hozzátartozói szóval és tettel bántalmazták a személyzetet, olyannyira, hogy csak a csendőrök tudták megfékezni őket — szilveszterkor viszonylagos nyugalom volt, éjszaka tizenheten, január elsején reggeltől estig negyvenen fordultak sürgősségi ellátásért.

Vasárnap is hasonló forgalmat jegyeztek, sem jármű, sem petárda nem okozott olyan balesetet, mely orvosi ellátást igényelt volna. A szilveszteréjszakát 210-en töltötték a megyei kórházban, számukra az ünnepi hangulatról a Diakónia Keresztyén Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat, a Caritas, a belvárosi református nőszövetség, a cukorbetegek, hemofíliások, rákos betegek egyesületei gondoskodtak, melyek egy héttel korábban karácsonyfákat díszítettek az osztályokon.(fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 159
szavazógép
2011-01-04: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Meghosszabbított határidő lakásbiztosításra
Csak július 15-e után büntethetik az önkormányzatok azokat, akik nem kötötték meg a kötelező lakásbiztosítást. Az eredeti határidő január 15-e volt. Így még fél év áll a lakosság rendelkezésére a biztosítás megkötésére. Ennek összege évi 10 euró a nem égetett téglából készült épületekre és 20 euró a vasbeton, fém vagy fa tartóelemekből álló ingatlanokra. Földrengés, földcsuszamlás vagy árvíz esetén a biztosító tízezer, illetve húszezer euróig téríti meg a kárt.
2011-01-04: Közélet - :

Tűzzel zárult, tűzzel indult

A háromszéki tűzoltóknak nem telt dologtalanul az évforduló, csupán az óév utolsó napján pihenhettek. Előző nap hajnalán Ozsdolára siettek tüzet oltani a kézdivásárhelyi alegységtől, egy csűr gyulladt ki, feltételezik, hogy a mellette levő füstölőtől.