Villát földért

2011. január 6., csütörtök, Közélet

Egyelőre öt évre ingyenes használatba adta a sugásfürdői Szarvas villát a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Krisztus Király-plébániának, hosszú távon az a városvezetés elképzelése, hogy az épületet elcserélik a katolikus egyház tulajdonában levő városszéli hathektáros területtel.

A használatba adás azonban nem ment át simán az önkormányzaton, ellenezte többek között Gazda Zoltán is, aki szerint ,,hibás döntés lenne kivonni a turisztikai forgalomból" a Szarvas villát. A sugásfürdői létesítményt ― közismert nevén az IGO-villát ― a városi közüzem építette, az utóbbi években is jelentős összeget fektettek be felújításába, az épület azonban kihasználatlan, miután az Urban Locato cégtől a város vissza­vette magántulajdonába, így közvetlen módon jövedelemszerző céllal nem hasznosíthatja ― ezért szerette volna a városvezetés az igencsak aktív ifjúsági életet szervező plébánia használatába adni. Ugyancsak Gazda vetette fel, adják inkább bérbe egy vállalkozónak, aki rendeltetésének megfelelően működtethetné, ajánlata azonban elsikkadt.
A tanácsülésen döntöttek egy másik sugásfürdői bérbeadásról is: az újonnan létesített felügyelő- és hegyimentő-szolgálat emeletének egy részét teázót működtető vállalkozónak adják ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2373
szavazógép
2011-01-06: Közélet - Szekeres Attila:

Belügyis cigarettacsempész

Három sepsiszentgyörgyi férfit, köztük egy belügyis alkalmazottat állítanak törvényszék elé cigarettacsempészésért. A korrupcióellenes országos hatóság tegnapi tájékoztatása szerint az államkasszának okozott kár 72 000 lej, s az ügyészség elrendelte a vádlottak vagyonának zárolását.
2011-01-06: Közélet - :

Rákóczi Ferenc-díj Zágonnak

A Magyar Művészetért Alapítvány kuratóriuma a Nagyságos Fejedelem, II. Rákóczi Ferenc halála 275. (1735. április 8.) és száműzetése 300. évfordulójának (1711.) emlékére az alábbiakat díjazta: