Idei tárlatok Kézdivásárhelyen

2011. január 8., szombat, Közélet
Az idei év során a Céh­történeti Múzeum és a Múze­umbarátok Egyesülete az Incze László kiállítási teremben kilenc tárlatot szervez — tudtuk meg Dimény Attila intézményvezetőtől. Az első tárlat január 15-én 12 órakor nyílik: Vargha Mihály sepsiszentgyörgyi szob­rász könyvbemutatóval egybekötött egyéni kiállítására várják a közönséget.
Február 10-én a sepsiszentgyörgyi Ko­vács Géza szobrász vasmunkáit állítja ki, március 13-án a Ko­vászna és Brassó megyei képzőművészek március 15-ét köszöntő 22. közös tárlatát nyitják meg, április 17-én Sárosi Csaba grafikus évfordulós egyéni kiállítása, május 13-án a Nagy Mózes Elméleti Líceum rajztagozatának évzáró kiállítása, június 17-én Vetró Bodoni Zsuzsa festőművész évfordulós egyéni tárlata, július 17-én az Incitato művésztábor záró kiállítása, augusztus 26-án a Kézdivásárhely épített öröksége 2001—2011 között című, november 6-án pedig a polgári kultúrára épülő, a Céhtörténeti Múzeum fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából szervezett kiállítás nyílik meg.
A Gyűjtemények Házában január 15-én 11 órakor a brassói Marin Crisu távcsöveket, gukkerokat, valamint román fém- és papírpénzeket bemutató kiállítását nyitják meg. Beke Ernő, a Gyűjtemények Háza tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta: amikor meg­nyitották a házat, azt tervezték, hogy minden kiállítás egy hónapig tart majd, de Rancz Gyula rovar- és lepkekiállítása iránt akkora volt az érdeklődés, hogy három hónapig hagyták a falakon, ezért a tervezett kiállítások időpontja mó­dosult. Úgy döntöttek, idén a látogatottságtól teszik függővé a tárlatok időtartamát. Azt már biztosan tudják, hogy az első fél évben Réti Zoltán csernátoni fafaragó, Gligor Zoltán helybeli fotóművész mu­tatkozik be, a Hobbi Csere­bereklub tagjai szalvéta-, a csík­szeredai és kézdivásárhelyi gyűjtők közös bélyegkiállítása meg Bede Gábor fotóművész ásványgyűjteménye ke­rül közszemlére. A második fél évre Beke Ernő már több gyűjtővel tárgyalt, de az időpontokat még nem szögezték le.
Cikk megjelenési időpontja: 2011-01-08 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2011-01-08: Közélet - Váry O. Péter:

Külföldi hírek

Médiavita és elnökség
Az új médiatörvényre adott heves reagálások nem térítik el Magyarországot attól, hogy európai uniós elnökségének kritikus kérdésére, az EU gazdaságpolitikájára összpontosítson ― írta a Financial Times brit napilap által tegnap közölt cikkében Orbán Viktor miniszterelnök.
2011-01-08: Közélet - B. Kovács András:

Munkahelykeresés interneten

A munkaerő-piaci célszerű viselkedés tekintetében hozhat változást az a terv, melyhez nyertes pályázat folytán láthat hozzá az Alfa kartell háromszéki szervezete. A szakszervezet egy zilahi alapítvánnyal közösen nyert el hatmillió lejnek megfelelő összeget az Európai Szociális Alaptól, hogy az állástalanokat két régióban kiképezze internetes munkakeresésre.