Ajándék vízkeresztre

2011. január 8., szombat, Közélet

Hagyományteremtő szándékkal szervezett vízkereszt ünnepi hangversenyt a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom plébániája, a sorozatindító csütörtöki koncert az esztendő első zenés ajándéka volt a megyeközponti zenekedvelő közönség számára.

Horváth Szilveszter felvétele

A szentmise végén Dávid György plébános arra kérte a zsúfolásig megtelt templom közösségét, hogy a szívükkel hallgassák a felcsendülő zenét, és olyan szeretettel fogadják, amivel azt a több mint ötven fiatal ajánlja. A Laudate Kamarakórus és Kamara­zenekar, a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai és diákjai, a Művészeti Iskola és a csíkszeredai zeneiskola tanárai, a brassói zeneegyetem hallgatói, a brassói opera harsonása, valamint Steffen Schlandt, a Fekete-templom orgonistája Lőfi Gellért vezényletével olyan zenei élményben részesítette a nagyérdeműt, amiről többen azt mondták, a háromkirályok helyett az angyalok jártak vízkereszt ünnepén.(R)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2011-01-08: Közélet - Szekeres Attila:

Acta Siculica, 2010

Hagyomány szerint múlt esztendő végére megjelent a Székely Nemzeti Múzeum évkönyve, az Acta Siculica, mely negyedik éve új alakban kerül az érdeklődők kezébe, borítóját a kiadó intézmény Keöpeczi Sebestyén József által rajzolt pecsétje díszíti.
2011-01-08: Közélet - :

Résen a családorvosok szervezete

Panaszra és a lapunk tegnapi számában megjelent, Be­tegesen betegellenes című írásra reagálva a családorvosok háromszéki egyesülete ellenőrzi, hogy kik azok a családorvosok, akik a betegek kérésére nem hajlandóak három hónap helyett egyhavi gyógyszeradagot felírni.