Rövidpályás gyorskorcsolyaHeerenveen a házigazda

2011. január 10., hétfő, Sport

A nagypályás gyorskorcsolyázók példáját követik a rövidpályások, akik Heerenveenben találkoznak január 14—16-án a sorrendben XV. Európa-bajnokságon.

Az előző tizennégyen — annak jó részén csak összetettben díjaztak bajnokot és érmeseket — a férfiak mezőnyében elsöprő olasz fölényt jegyeztünk — a tizennégy bajnoki címből tizenkettőt szereztek meg az összetettben, és melléje kilenc váltót nyertek meg. Az olaszok zászlóvivője, hőse Fabio Carta, aki nyolc bajnoki címet szerzett egyéniben, és ezt még felpótolta váltóban szerzett öt aranyával. Úgy tűnik, visszavonulása előtt megtalálta utódját Nicola Rodigari személyében, aki e pillanatban négy Európa-bajnoki címmel dicsekedhet.
A nők mezőnyében a bajnoki győzelmek sorát az olasz Marinela Canclini nyitotta meg három aranyéremmel, aztán átadta a stafétabotot a bolgár Jevgenyija Radanovának, aki hét bajnoki cím megszerzéséig meg sem állt... A legutolsó őrségváltásnál a cseh Katerina Novotna nevét jegyeztük. Az éremszerzők meglehetősen szűk körébe belefér a női magyar váltó egy aranyéremmel. Nem semmi!
A jelek szerint az olasz fölény folytatódni fog a férfiak viadalán. A jelek szerint... De hogy mi lesz a nőknél, azt nehéz megjósolni. Olasz—cseh—orosz különviadalra számítunk, de nem kizárt a németek, a franciák előretörése sem. A nők viadalán magyar éremre is számítunk, bármilyen színű lehet az, mindenik benne van a pakliban. Aztán majd meglátjuk. Addig is nézzük a címvédőket (most már az összetett versenyszámainak dobogósait is díjazzák, nem csak az egyéni összetettét és a váltóét):
összetett: Nicola Rodigari (olasz) és Katerina Novotna (cseh)
500 m: Maxime Chateignier (francia) és Arianna Fontana (olasz)
1000 m: Nicola Rodigari és Katerina Novotna
1500 m: Nicola Rodigari és Arianna Fontana
3000 m: Thibaut Fauconnet (francia) és Katerina Novotna
váltók: Olaszország és Németország.(-ros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2011-01-10: Sport - :

Edzőtáborban Kovásznán (Birkózás)

Sportmozgalmunk zászlóvivőihez hűen birkózóink idén is az elsők között kezdték meg az alapozást, a felkészülést az új bajnoki évre, melybe beletartoznak a világ- és Európa-bajnokságok, az olim­piai kvalifikáció versenyei.
2011-01-10: Sport - Áros Károly:

Barangolás a sporttörténet rengetegében

Azt mondják, aki nem tudja, honnan jön, az azt sem tudja, hová megy. Elfogadom a mondás igazságát, és vallom, ismernünk kell a sporttörténetet, már csak azért is, mert a sport és testnevelés mindennapi életünk szerves része.