Szent György-napok huszadszor, újratöltve

2011. február 11., péntek, Közélet

Jubileumi Szent György-napokat terveznek erre az évre, az 550 éves város bemutatja húszéves ünnepét — ezekkel a szavakkal harangozták be a szervezők Sepsiszentgyörgy legjelentősebb rendezvénysorozatát. A húsvét miatt, no meg a melegebb tavasz reményében május 1—8. között tartják a városünnepet, három világsztárt ígérnek, egyelőre csak Miklósa Erika operaénekes és a Smokie brit popegyüttes nevét árulták el.

Idén új helyszínre költöztetnék a kézműveseket

A nagyobb, évfordulós Szent György-napokat nagyobb helyszínre tervezik, a múzeumkertet kultúrkertté kívánják alakítani, ide költöztetik a kézműves-foglalkozásokat s az árusok egy részét, a kézművesvásárral kötnék ezt a részt a központhoz. A hagyományos termékek alkotói, értékesítői a Mikes Kelemen Líceum és a Míves Ház közötti részen állíthatják fel sátraikat. Grubisics Levente elismerte, döntésükhöz hozzájárult az is, hogy az Erzsébet park előtti részt lacikonyhásoknak tartogatják, az idei nagyobb rendezvény több pénzbe kerül, így szükségük lesz nagyobb bevételre is. A kézművesek azonban elégedetlenek, nem örülnek, hogy kiszorítják őket a parkból, és értesüléseink szerint már a tiltakozás ötlete is felmerült.
A szervezőknek a tavalyi záráskor megígért Deep Purple együttest nem sikerült elhozniuk (Ausztráliában turnéznak ebben az időszakban), de néhány világsztár, például a Smokie eljön Háromszékre. A magyar sztárok közül egyelőre Nagy Feró és Keresztes Ildikó szerepel a programban, a tavalyi megasztárosok közül itt lesz Patai Anna, Giorgio és Kökény Attila, az alternatív zene kedvelői a Pannonia Allstars Ska Orchest­rának tapsolhatnak. Huszonhárom együttessel már megkötötték a szerződést, 25—26 formációval előrehaladottak a tárgyalások.
A május elsején kezdődő kulturális hét nyitókoncertjén Miklósa Erika lép fel a Krisztus Király katolikus templomban orgona- és trombitakísérettel, és egy előadás is lesz, erről azonban részletek még nem tudhatóak. Naponta legalább egy-egy színházi előadásra és koncertre, színvonalas produkciókra számíthatunk — ígérték. Egyelőre csak a magyarországi humorista, Fábry Sándor május 4-én esedékes fellépéséről számoltak be, no meg arról, az egy hét során több mint háromszáz különféle produkció mutatkozik be a háromszéki megyeközpontban. A városi költségvetésből 350 000 lejt kapnak (tavaly 300 000 lejt utaltak ki, 20 000 lejt sikerült megtakarítani), a tervek szerint az összkiadás 55 százalékát a bevételekből fedezik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2011-02-11: Közélet - Farcádi Botond:

Uniós pénzekkel gyarapított költségvetés

Kisebb vita után egyetlen tartózkodással hagyta jóvá a megye költségvetését tegnapi rendkívüli ülésén Kovászna Megye Tanácsa. Ellenvetéseket főként Fazakas Tibor MPP-s önkormányzati képviselő fogalmazott meg, kifogásolta, hogy csak részleges tájékoztatást kaptak a tervezetről.
2011-02-11: Máról holnapra - Csinta Samu:

Gárdafrász

Nincs különösebb okunk kételkedni benne, hogy a különböző ellenőrző szervek emberei havi javadalmazásának nagyságát nem az határozza meg, hogy milyen mértékű bírságot szabnak ki a tilosban kószálókra. Bár makacsul tartja magát ennek az ellenkezője, a szervek vezetői minden alkalommal igen határozottan igyekeznek cáfolni a néphiedelmet.