Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szentgyörgy-néző Látó

2011. február 18., péntek, Közélet

Az irodalom egy játék, vegyenek részt benne — invitálták közönségüket tegnap este a Bod Péter Megyei Könyvtárban tartott találkozón a Marosvásárhelyen megjelenő, egyik legrangosabb erdélyi irodalmi folyóirat, a Látó szerkesztői.

A Szövegidők, lá/étképek című irodalmi esten a Szentgyörgy-néző Látót Kovács András Ferenc főszerkesztő mutatta be, szólt a havonta megjelenő irodalmi folyóirat évente kiosztott nívódíjáról, a Látó-antológiáról, irodalmi színpadáról és a legfrissebb februári számról. Vida Gábor, a prózarovat szerkesztője elsősorban tapasztalatairól beszélt, íróként a legtöbbet azoktól a szerzőktől tanul, akiknek kénytelen visszaadni műveiket, mondotta. A honlap elkészítésével, gondozásával is megbízott Szabó Róbert Csaba főszerkesztő-helyettes az internetes elérhetőség előnyeiről beszélt, havonta nyolc-tízezren látogatják a Látó világhálós kiadását, sokkal nagyobb közönséghez jutnak el, mint nyomtatott formában. Demény Péter a jó esszé ismérveit sorjázta, Láng Zsolt pedig a kritikák, recenziók lényegére világított rá. A versrovat szerkesztője, Kovács András Ferenc arra biztatta a szerzőket, bizalommal forduljanak szerkesztőségükhöz, küldjék alkotásaikat. A nagy előd, az igen szigorú Székely János íróasztalánál ül, de nem tartja magát tévedhetetlen ítésznek, "a tévedhetetlen emberek elmennek vállalkozónak, politikusnak vagy népvezérnek", mondotta. Történetek, vallomások hangzottak el, majd a szerzők saját műveikből olvastak fel, igazán oldott, vidám, hangulatos estét varázsoltak, ízelítőt nyújtottak a Látóból, no meg a jó irodalomból.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1141
szavazógép
2011-02-18: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Buktatók a sugásfürdői sípályákon

Kevesen síztek a héten Sugásfürdőn, talán a múlt hét végi rossz idő vette el a közönség kedvét, pedig a kis pályát keddtől már lehetett élvezni: összefüggő, tömör hóréteg fedi, kicsit kemény ugyan, de kitűnő alap, és mindennap hóágyúzták, hengerelték. Hétvégére a nagy pályát is belövik — ha a hideg kitart, és a meteorológusok által ígért havazás is megérkezik, jó körülmények várják Sepsiszentgyörgy mozgásra kész lakóit. Ez a tél nem nagyon kedvezett a sízésnek, a magasabb hegyekben is kevés hó esett, és ezt is elvitték a gyakori felmelegedések, úgyhogy sokaknak maradt lábában a lendület — és mivel az idén bővített, hóágyúkkal felszerelt sugásfürdői pályáktól többet vártak, az elégedetlenség is nagyobb, mint tavaly ilyenkor.
2011-02-18: Máról holnapra - Bogdán László:

A gyanú árnyéka

Fölöttébb érdekes, elgondolkodtató, megdöbbentő dolgok derültek ki Băsescu államfő és a Korrupcióellenes Ügyészség hadjáratának legújabb fejleményeiből. A vámosok és a határrendőrség köreiben eluralkodó visszaélések, a csúszópénz teljesen természetesnek tűnő elfogadása mellett, amelyek az elmúlt két évben elképesztő méreteket öltöttek, kiderült, hogy a vámok vezetőinek fizetniük is kellett a posztokért, négy-ötezer eurót. Ez a gyakorlat most már Romániában, s nemcsak a vámosok köré­ben, hanem úgyszólván minden területen bevett szokássá vált.