Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szász Jenő kongresszusi jóslata

2011. február 23., szerda, Közélet

Nem esélytelen a szombati RMDSZ-elnökválasztáson Olosz Gergely — fejtette ki tegnapi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Szász Jenő, az MPP elnöke, aki azt is elmondta, értesülései szerint Eckstein-Kovács Péter visszalép majd a háromszéki képviselő javára. Szász szerint erre már az első fordulóban sor kerülhet, annak függvényében, hogyan alakulnak az erőviszonyok.

Az MPP elnöke szerint a román pártok elosztották, ki kit támogat, az RMDSZ húsz esztendeje etnikai ügyintézéssel foglalkozik, így a kormányoldal és az ellenzék egyaránt a megfelelő ügyintézőt keresi. A baloldal, az SZDP eddig is a Markó—Frunda—Verestóy vonallal ápolt igen jó kapcsolatot, így Kelemen Hunor győzelmének szurkolnak, a DLP pedig Olosz Gergelyt támogatja, ezért léptetnék vissza a Cotroceni-palotával közösen Ecksteint — fejtette ki Szász Jenő. Továbbra is Kelemen Hunor az esélyesebb, de Olosz helyzete sem reménytelen, a román pártoknak megvan a módszerük, hogyan lehet egy jelöltet győzelemre segíteni — mondotta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 908
szavazógép
2011-02-23: Közélet - Hecser László:

„Gyúlékony” pártgyűlés Baróton

Előadót, résztvevőt és sajtót is számítva mindössze tizenegyen válaszoltak a Magyar Polgári Párt baróti elnöke, Nagy István polgármester hívására. Az ülés első két és fél órájában az elnök monologizált: szidta Tamás Sándor megyeitanács-elnököt, Albert Álmos szenátort és Már­ton Árpád képviselőt, mindazokat, akikről úgy gondolta, bár megtehetnék, de nem segítik Barót gazdaságát, ellehetetlenítik beruházásait. Az elnök szerint a sajtó is ellene dolgozik, ferde képet közöl munkájáról. E tekintetben azon­ban hamarosan javulás várható, állította, mivel egy médiavállalkozással tárgyal, siker esetén új sajtótermék jelenik meg.
2011-02-23: Közélet - :

Az RMDSZ számoljon el a pénzekkel

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke arra szólítja fel az RMDSZ-kongresszust, hogy számoljanak el az alapítványi pénzekkel.