Újabb fürdők a láthatáron

2011. február 25., péntek, Közélet

A megyeháza a málnási, illetve torjai önkormányzattal közösen megvásárolja a málnásfürdői és a bálványosi fürdőt, hogy azokat rendbe hozhassák. A társulásról a megyei tanács tegnapi ülésén döntöttek. A székely fürdőépítő program folytatódik, közölte Tamás Sándor tanácselnök, hozzátéve, a székelypetőfalvi és a hatolykai fürdő sikeres felújítása után, no meg A borvíz útja program során újabb fürdőket újítanának fel.

Az 1990-es évek elején központilag magánosított két fürdőről van szó. Ezek napról napra romlanak, s most lehetőség nyílt megvásárlásukra. A borvíz útja programban nem vehettek részt, mivel magántulajdonban voltak. A megyeháza fele-fele arányban társul a málnási, illetve torjai önkormányzattal. Kasléder József, Málnás község polgármestere elmondta, a Ioan Neculae brassói üzletember nevével fémjelzett Olt Turisztikai Rt. tulajdonában levő ingatlanokba semmit nem fektettek be, az enyészet útjára léptek. A tulajdonos eladná, tehát lépni kell. Ott a szálló, a vendéglő, a meleg fürdő, mofetta, borvízforrás és 3,2 hektáros telek. Ennél sürgetőbb a bálványosi ügy. A tulajdonos tusnádfürdői Univers Turist Kft. csődbe ment, s március 10-én licitálják vagyonát. Az árverésen részt akarnak venni. Daragus Attila, Torja község polgármestere elmondta, náluk van a megye legtermészetesebb pezsgőfürdője, jó minőségű ásványvizekkel büszkélkedhetnek. Ide tartozik a Csiszár-fürdő s a Vadász-villa.
Amennyiben önkormányzati tulajdonba kerülnek a fürdők, megkeresik a kedvező pályázati lehetőséget azok felújítására.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1029
szavazógép
2011-02-25: Közélet - :

Feneketlen ­pártkassza (Jegyzet)

Tizenkét évvel ezelőtt a két Németországot egyesítő Helmut Kohl egykori kancellár kereszténydemokrata pártját (CDU) több mint hatmillió márkára büntette a bíróság, mert bebizonyosodott, hogy a pártkasszát adócsalásból származó pénzzel is gyarapították. Helmut Kohl, a nemzeti hős, bár akkor már nem volt kancellár, "csak" pártelnök, politikusként ott és azonnal megbukott.
2011-02-25: Közélet - Farkas Réka:

Vadasparkot álmodnak

Vadasparkot szándékoznak kialakítani Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között az önkormányzat több mint tízhektáros erdőjében — jelentette be Antal Árpád polgármester.