Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Japán nap Sepsiszentgyörgyön

2011. február 26., szombat, Közélet

Színesre sikeredett a japán nap a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban csütörtök délután Seres Bálint néprajzos és felesége, Tanizaki Seiko, valamint az Erdélyi Művészet és Örökség Egyesület szervezésében.

A gyermekek kipróbálhatták az origami- és az ikebanakészítést, a kalligráfiaírást, megnézhették, milyen egy japán meséskönyv, ízelítőt kaptak a nemzeti tévé gyermekműsorából, és népi játékokat játszottak. Kimonóba öltözhettek a kíváncsi hölgyek és kislányok, később az Osonó színházműhely diákjai segítségével betekintést nyerhettünk a mesék világába. Felnőtteknek szólt Csíki Klára tévhiteket oszlató előadása a négyszáz éves múltra visszatekintő gésákról, majd dokumentumfilmet láthattak ugyanerről. A rendezvény végén levetítették az Abe Kóbó regénye nyomán készült, A homok asszonya című fekete-fehér japán filmet, melyet Lázár-Prezsmer Endre ismertetett.(józsa)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2011-02-26: Közélet - Mózes László:

Számukra a magyarság a minta (Dokumentumfilm az őrkői cigányokról)

Nagyon rengeteg ember van, akinek segítségre lenne szüksége, nagyon rengeteg ember van, aki nagyon szegény ― mondja egy középkorú roma asszony Vörös T. Balázs Sepsiszentgyörgyön csütörtök este bemutatott, A falon túl című, az őrkői cigányokról szóló dokumentumfilmjében.
2011-02-26: Közélet - :

Két vírus egy csapásra

Tegnap B típusú virózist állapítottak meg egy Bodza-vidéki férfinál, és a bukaresti Cantacuzino Intézetbe küldték a megyei kórház fertőző gyermekosztályának egy vírusgyanús betege garatváladékát. Egy héttel korábban H1N1 vírust mutattak ki a megyében.