Vendégünk Alexandru Muşina

2011. március 10., csütörtök, Közélet

Sepsiszentgyörgyre látogat a jelenkori román költészet jelentős alakja, aki talán a figyelmes magyar versbarátok előtt sem ismeretlen.

Híres nemzedéki önvallomása, a román Üvöltésnek is fölfogható hosszú verse, a Bodola expressz több magyar antológiában is megjelent, legutóbb az árkosi fordítótáborban dolgozhattunk együtt, melynek eredményeképpen a tábor által kiadott magyar nyelvű versantológiában, A gyönyör román művészetében vált magyarul is hozzáférhetővé Personae című, a görög és római epigrammákra hajazó, szikrázóan szatirikus versciklusa. A tavaly a Román Írószövetség költészeti díjával kitüntetett, Brassóban élő költő ma este 6 órától a Bod Péter Megyei Könyvtárban Az "utca versei" és az álarcos líra között című est vendége. (-dán)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 570
szavazógép
2011-03-10: Közélet - :

Katonabogarak a képtárban

Miféle rossz eseményt jeleznek a katonabogarak, mi történik, ha megtörik a harmónia, hogyan mállik szét a székely falu külső hatásra, miként fér meg egymással a vallás és a hiedelmek világa? — ilyen és ehhez hasonló kérdések merültek fel tegnap este a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban Czegő Zoltán Katona­bogár című könyvének bemutatóján.
2011-03-10: Közélet - :

Átszervezik a közműveket

A tegnap este másfél órás késéssel kezdődött kézdivásárhelyi maratoni tanácsülésen többek között jóváhagyták a Gosp-Com Kft. átszervezését is.