Könyvtárból közösségi tartópillér

2011. március 19., szombat, Közélet

Mikóújfaluban ritka, akinek otthon internet-hozzáférése van, ezentúl azonban a községi könyvtárban négy számítógépet használhatnak az érdeklődők — értékelte Miklós Piroska könyvtáros a mikóújfalusi könyvtár Biblionet-hálózathoz való csatlakozásakor. A számítógépek a Biblionet-program révén jutottak Újfaluba, és nyomtatót, vetítőt, szkennert is kapott a könyvtár.

A gépeken kívül láthatatlan hozadéka is van a könyvtári internetezésnek, hiszen sokan a világhálót meglátogatva a polcokról is levesznek egy-egy könyvet — vélekedett Szonda Szabolcs, a megyei könyvtár vezetője.
A Biblionet-program ötéves lefutású, költségvetése 27 millió dollár — mondta el Szőcs József, a programban részt vevő brassói Irex Alapítvány képviselője. A cél: megváltoztatni a könyvtár rendeltetését, ne csak egyszerű könyvtároló legyen, hanem a közösségi élet egyik tartópillére is — értékelte. Még három évig fut a program, fel kell mérni a lehetőséget, és élni kell az előnyeivel — hívta fel az avatóünnepségen jelen levő polgármesterek figyelmét.
Nyáguly Vilmos polgármester közölte: felújítják a kultúrotthont, amihez fel fogják használni a megyei tanács ilyen célú pályázati lehetőségét.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 565
szavazógép
2011-03-19: Közélet - Váry O. Péter:

Ilók és Mihók (Bemutató a Cimborák Bábszínháznál)

Közel egy év után jelentkezik bemutatóval a sepsiszentgyörgyi Cim­borák Bábszínház, a Tamási Áron Színház bábtagozata: az Ilók és Mihók című népmesét állították színpadra, első előadását hétfő délutánra időzítették. Március 21. egyben a bábszínház világnapja is, ekkorra nyílt napot szerveznek a színház előcsarnokában, ahol 10 és 14 óra között a gyerekek kipróbálhatják a különböző bábtechnikákat.
2011-03-19: Közélet - :

Kovács Géza vasrendszere

Teljesítménycentrikus: vasfegyelemmel újraépített fémszerkezeteken alapul ez a rendszer. Eldobott, megrozsdásodott alkatrészek összefüggéseinek újragondolása, kisplasztikák egymásba fonódása egyetlen monumentális szoborrá alakult az Árkosi Művelődési Központ Istálló Galériájában.