Számítógépes sofőrvizsga?

2007. május 29., kedd, Közélet
Egyelőre kérdéses, mikortól vezethetik be, hogy Kézdi­vásárhelyen is lehessen a jogosítványért vizsgázni. Igyekeznek megoldást keresni, ám jelen pillanatban sürgetőbb gondok is vannak — fejtette ki György Ervin prefektus.
Tárgyalt a megyei közlekedésrendészet vezetőjével, aki elmondta, június elsejétől be kellene vezetniük a számítógépes vizsgarendszert, ám egyelőre sem megfelelő gépeik, sem erre alkalmas termük nincs. Egy belügyminisztériumi rendelettel hat számítógépet utaltak ki Kovászna megyének, ennyi semmiképpen nem elegendő, hisz hetente három-négy alkalommal ötven-ötven embert kell vizsgáztatniuk. A prefektus szerint tévedésről lehet szó, legalább 20—25 számítógépre lenne szükség, és személyzetet is kellene alkalmazniuk, hogy gyorsítani tudják a jogosítványok megszerzését és kiadását. Az már bizonyosnak látszik, hogy a június elsejei határidőt Háromszéken nem tudják betartani. A magyarul vizsgáztatás egyébként jól működik, igény is van rá, a kezdeti nehézségeket — helytelenül, magyartalanul, sokszor érthetetlenül lefordított tesztlapok — orvosolták.

Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2007-05-29: Közélet - Hecser László:

Megújul a vargyasi iskola

Úgy tűnik, a vargyasi oktatás első írásos említésének 425. évfordulójára szervezendő ünnepségig a felújítást sikerül elvégezni, s november 4-én illő módon emlékezhetnek az iskola jó hírnevét építő egykori tanárokra és diákokra.

2007-05-29: Közélet - Fekete Réka:

Egészségvédelem megelőzéssel

Sikeres volt a magyarországi Diab-Ped-Prevent Alapítvány, az Izabella Alapítvány és a kézdivásárhelyi, valamint sepsiszentgyörgyi cukorbetegek egyesülete által szervezett hét végi szűrési akció.