Székely termékvásár – másodszor

2011. április 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Harminckét székelyföldi cég részévételével rendezték 2010 májusában az első Székely Termékkiállítást és Vásárt. Idén június 10. és 12. között a csíkszeredai városi sportcsarnokba várják az összetartozás, Székelyföld gazdasági-szellemi értékei felbecsülésének és megbecsülésének hívó szavára odafigyelő vállalkozókat.
A háromnapos kiállítással egyfajta értékkoncentrációt kívánnak megvalósítani a szervezők. A székelyföldi termékek népszerűsítése, a helyi termelők és vállalkozók közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése, a székely öntudat erősítése mellett a program kulturális rendezvényeket és eseményeket is felvonultat neves székelyföldi személyiségek, ismert előadók és társulatok részvételével. A jogi személyek 130, a magánszemélyek 75 lej/négyzetméteres áron bérelhetnek kiépített kiállítási felületet, az érdekeltek május 16-ig jelezhetik részvételi szándékukat a 0267 351 959-es telefonon, a szekelyvasar@gmail.com elektronikus postacímen, illetve a www.szekelyvasar.ro honlapon.
A tavalyi kézdivásárhelyi rendezvényen jelen volt országos jelentőségű cég — Hargita Gyöngye Rt. —, családi vállalkozás, húsfeldolgozó üzem és mikrohitelt kínáló vállalat egyaránt. A megenni-meginni valók mellett a szellemi értékek feltárását és őrzését vállaló intézmények — mint a Székely Nemzeti Múzeum vagy a T3 Kiadó és Nyomda — is fontosnak tartották képviseltetni magukat a kiállításon. A három nap végén a résztvevők egyöntetűen állították: bár korántsem mellékes az értékesítés, sokkal fontosabb volt az egymás felfedezése, az ebből merített közösségi önbizalom. Szakmai kapcsolatok és szilárd elhatározások születtek: a következő alkalmakkor egyre többen kell összegyűlni, hogy a székelyföldi termékek és termelők visszakapják megbecsülésüket, visszanyerjék önbecsülésüket.
Cikk megjelenési időpontja: 2011-04-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2011-04-13: Pénz, piac, vállalkozás - Csinta Samu:

Testvérek és zöldenergia

A Szent György Expó idén is a Szent György-napok rendezvénysorozatának jelentős eleme kíván lenni. A május 5. és 8. között rendezendő kiállítás központi témája a zöld- és újrahasznosítható energia lesz.
2011-04-13: Pénz, piac, vállalkozás - :

Törvénytár: Az örökösödés (4.)

Az örökösödés a tulajdonjog megszerzésének egyik módja, amelyen egy elhalálozott személy vagyonának átszállása értendő a törvény, illetve az elhunyt által meghatározott egy vagy több személyre.