Elhunyt Szőcs Ferike

2011. április 18., hétfő, Közélet
Két és fél éve fogott össze Erdő­vidék a nagybaconi leukémiás Szőcs Ferike megmentése érdeké­ben. A régió lakossága kisebb csodát vitt véghez, hiszen az önmagában is jelentős támogatás összegyűjtése mellett sikerült az egész ország figyelmét felkelteni, az adományoknak köszönhetően az akkor alig ötesztendős kisfiú esélyt kapott a gyógyulásra.
A beavatkozást a budapesti Szent László Kórház orvos igazgatója, dr. Kriván Gergely végezte el, majd a kezelés otthon és a Fundeni Onkológiai Intézetben folytatódott. Az erdészként dolgozó édesapa, Szőcs Ferenc többször nyilatkozott bizakodóan fia állapotáról, azt mondta, láthatóan jól érzi magát, fájdalmai néha-néha térnek csak vissza, a szigorú orvosi követelmények ellenére szinte kis pajtásaihoz hasonló életet élhet. Februártól viszont újult erővel tért vissza a betegség, folyamatosan romlottak az eredmények, márciusban már az orvosok is kezdték a legrosszabbra felkészíteni a családot. Ferike életének nyolcadik évében pénteken elhunyt.(Hecser)
Cikk megjelenési időpontja: 2011-04-18 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2011-04-18: Közélet - Iochom István:

Megnyílt Sárosi Csaba kiállítása

Tegnap délben számos művészetkedvelő jelenlétében nyílt meg Sárosi Csaba grafikusművész jubileumi kiállítása a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Mú­zeum Incze László Kiállító­termében.
2011-04-18: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Gyermekház épül Csíksomlyón
Mintegy 120 millió forintból épül árva gyermekek elhelyezésére, oktatására szolgáló komplexum Csíksomlyón a magyar állam hozzájárulásával. A csíksomlyói Csibész Alapítvány gyermekházának szombati alapkőletételén jelen volt Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár.