Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Élet a könyvtárban

2011. április 30., szombat, Közélet

Fél éve szerelték fel Zabolán a Fejér Miklós Könyvtárban a Biblionet program keretében kapott négy számítógépet, ám a hivatalos megnyitóra azóta sem került sor. Ennek ellenére több mint száz felhasználó ült már a gépek elé – tudtuk meg Hegyeli Győző könyvtárostól.

A számítógépeket leginkább gyerekek használják, legtöbbjük internetes játékokkal szórakozik, de készült már dolgozat is, felnőttek adatgyűjtésre használták az internetet.
A könyvtárnak 350 beiratkozott olvasója van. Több mint tizenötezer kötet közül válogathatnak, az olvasók leginkább meséskönyveket, szak­irodalmat kölcsönöznek. A regé­nyeknek nincs nagy keletjük. Az éves költségvetésből könyvvásárlás cél­jára ezer lejt szán a tanács. Hegyeli Győző elmondta, próbál minél többet megtakarítani a könyvtár működési költségeiből, év végén a megmaradt összeget szintén könyvvásárlásra fordítja. Adományként is kapnak könyveket, a névadó Fejér Miklós Magyarországon élő unokája, Szász-Fejér István és élettársa, Ratkay Katalin több alkalommal ajándékozott a könyvtárnak. Fejér Miklós hagyatékából is őriznek könyveket, a könyvtáros mindegyikbe beleírta származási adatait.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2011-04-30: Belföld - :

Hírsaláta

A SZATMÁRI BÉKE EMLÉKEZETE. Romhánytól Maj­tényig, 1710–11 címmel a Rákóczi-szabadságharcot bemutató emlékkiállítás nyílt Szatmárnémetiben. A különleges, korabeli esz­közöket és dokumentumokat tartalmazó, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Szatmár Múzeum közös, kétnyelvű tárlata a háromszáz évvel ezelőtt, 1711. április 30-án megkötött szatmári béke és majtényi fegyverletétel előtt tiszteleg.
2011-04-30: Közélet - :

A megbocsátás két hete

Újra megbocsátási időszakot hirdet a Bod Péter Megyei Könyvtár, ezúttal a Szent György-napok szolgáltatja az ürügyet arra, hogy a jövő és az utána következő héten a feledékeny olvasók késedelmi illeték fizetése nélkül vihessék vissza a lejárt kölcsönzési határidejű könyveket, illetve a könyvtár leendő látogatói ingyen iratkozhassanak be.