CsaládnapA szeretet-közösség értéke

2011. május 2., hétfő, Közélet

Életfát ültettek a Családról családra, nemzedékről nemzedékre című konferencia résztvevői tegnap a sepsiszentgyörgyi unitárius templom kertjében. Az eseményt bevezető istentisztelet végén az egyházközség legfiatalabb tagjai anyák napi műsorral kedveskedtek.

A szimbolikus életfa ültetésébe a legkisebb résztvevők is bekapcsolódtak
A szerző felvétele

A Háromszéki Közösségi Alapítvány támogatásával szervezett rendezvény célja az volt, hogy az együtt élő nagycsaládok korát idézve, a modern kor családellenes kihívásait mintegy ellensúlyozva mutasson rá a társadalom legkisebb közösségének értékeire. A szervezők – az unitárius egyház és a Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet – négy generációt igyekeztek megszólítani, felmutatni azt az értékközösséget, amely egyre inkább hiányzik a mai hétköznapokból. Ezt a hiányt járta körül előadásában Papp Adolf és Balázs Réka családterapeuta is, akik házastársi, gyermeknevelési tapasztalataikra is alapozva a családban zajló közösségi folyamatok, az együttlét, a nevelés megannyi lelki buktatójára, az általában elkövetett hibákra mutattak rá, azok megoldására keresték a választ. A konferencia során továbbá sajátos szemszögből esett szó a gyermeknevelésről, a játék szerepéről a családban, családfakutatásról, a kopjafák szimbólumrendszeréről.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 132
szavazógép
2011-05-02: Közélet - Ferencz Csaba:

Nosztalgiafotó (Szent György-napok)

A városünnep szervezőinek felhívására egy fénykép erejéig több mint félszázan jelentek meg az Erzsébet parkban azok közül, akik az elmúlt tizenkilenc évben legalább egy rendezvény szervezőiként írták be nevüket a Szent György-napok történetébe.
2011-05-02: Közélet - :

Tavaszi tárlat a Lábas Házban

Mától látogatható a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház kiállítótermében a megyeszékhelyi Gyulai Ferenc Fotóművész Egyesület tavaszi tárlata, melynek sajátossága, hogy három fotóklub – Camera Club Siculorum, Képvidék és Mohos – mutatkozik be, alkotónként egy-két fotográfiával.