Könyvvel barátkozó csöppségek

2011. május 5., csütörtök, Közélet

Tucatnyi szülő, néhány egészen apró gyermek – a legkisebb tízhetes – részvételével tartották meg tegnap délután a Bod Péter Megyei Könyvtárban a Könyv­kelengye programban részt vevő családok találkozóját.

Egy­éves maga a program is, melynek lényege, hogy tavaly április óta a Sepsiszentgyörgyön születő gyer­­­me­kek kelengyeként három kötetből álló kis könyvcsomagot is kapnak, illetve egy könyvtári belépőt. A városháza által támogatott kezdeményezés célja – miként Szonda Szabolcs, a megyei könyvtár igazgatója elmondta – minél közelebb vinni a könyvet, az olvasást a családokhoz, és ezt a kulturális intézmény más programjai is támogatják. "A Könyvkelengye prog­ram az olvasás és a könyv fizikai, szellemi, lelki közelségéről szól, azért ilyen zsenge kortól – hároméves korig –, mert azt gondoljuk, ha a kicsik még nem is veszik kézbe a könyveket, de a szülők már közelíthetik gyermekeiket az olvasáshoz" – magyarázta. Tegnap könyveket ajánlottak kicsik, nagyok figyelmébe, Pásztor Boglárka pszichológus pedig gyermek és szülő számára egyaránt fontos szakmai kérdésekről beszélt. Eddig több mint száznegyven megyeszékhelyi család kapcsolódott be a Könyv­kelengye programba, köztük néhány roma származású is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2011-05-05: Közélet - B. Kovács András:

Könyvbemutató Shakespeare Erdélyben

A magyar irodalom hőskorának egyik legnagyobb vállalkozása volt a világklasszis darabjainak magyarítása, Petőfi, Vörösmarty, Arany és társaik fogtak össze, hogy nemzetük anyanyelvén is olvashassa a nagy Will színműveit.
2011-05-05: Közélet - Csinta Samu:

Isteni csoda emberi hangon (Feledhetetlen Miklósa Erika-koncert a Krisztus Király-templomban)

Az isteni csoda egyórányi vil­lanásának tanúi lehettünk tegnap, ahogy azt köszöntőjében már megelőlegezte Dávid György plébános a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban.