Feledhetetlen Miklósa Erika-koncert a Krisztus Király-templombanIsteni csoda emberi hangon

2011. május 5., csütörtök, Közélet

Az isteni csoda egyórányi vil­lanásának tanúi lehettünk tegnap, ahogy azt köszöntőjében már megelőlegezte Dávid György plébános a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban.

A világ egyik legjobb és legfoglalkoztatottabb koloratúrszopránja, a magyarországi Miklósa Erika Somogyi-Tóth Dániel orgonista és Tóth László briliáns társaságában feledhetetlen élményt ajándékozott annak az ezer szerencsés embernek – több mint százan hiába reménykedtek a koncertre való bejutásban –, akik meghallgatták a Szent György-napok rendezvénysorozatának egyik legvonzóbb hangversenyét.
Händel Sámson-oratóriuma jelentette a nyitányt, a folytatásban pedig a vokális művek mellett igazi hangszeres gyöngyszemek tették lehetővé Miklósa Erika partnerei számára vir­tuozitásuk bizonyítását. Két Schubert-dal után a zeneirodalom talán legkedveltebb Ave Mariája – Charles Gounod szerzeménye – váltotta ki az első szűnni nem akaró tapsot, de Léon Boëllmann Gótikus szvitjét, majd Wolf Péter kortárs Ave Mariáját is hasonló, egeket ostromló lelkesedés fogadta.
Eredetileg Mozart Exultate, jubilate című művének Halle­luja részét szánták a koncert záróakkordjának, de az igazi elköszönés a ráadás volt, a művésznő egyik kedvencének számító Fogolyének (Ó, nézz le, édes Szűz Anyám...) aztán fohászként töltötte be a templomot, és minden bizonnyal sokáig melengeti még a jelenlévők lelkét.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2011-05-05: Közélet - Mózes László:

Könyvvel barátkozó csöppségek

Tucatnyi szülő, néhány egészen apró gyermek – a legkisebb tízhetes – részvételével tartották meg tegnap délután a Bod Péter Megyei Könyvtárban a Könyv­kelengye programban részt vevő családok találkozóját.
2011-05-05: Közélet - :

Vasvasalók ­évszázadai

Feltehetően napsütéses időben több látogatója lesz az immár hatodik éve ismétlődő vasalókiállításnak, melyet tegnap zuhogó esőben nyitottak meg a Székely Nemzeti Múzeum kertjében.