Orbán Ferencék új lemeze

2011. május 7., szombat, Közélet

Időzíteni sem lehetne jobban egy vérbeli, helyi zenészek hangszereiből és kottáiból kipattanó lemez megjelenését: Orbán Ferenc legújabb, Evilági című lemeze a napokban jelent meg, bemutató koncertjét pedig a Szent György-napokon tartják.

A "versénekes gyűjteménynek" – merthogy megzenésí­tett versekről van szó – nemcsak az a sajátossága, hogy a dalok már címükben is igen csábosak a Szentgyörgyöt és kulturális holdudvarát kedvelők számára (például: Debren-ábránd, Bazársoron, Büdös­kútra járók, Porszem a Csíki utcában), hanem hogy szinte meg sem lehet számolni, annyi szentgyörgyi zenész, muzsikával barátkozó diák dolgozott rajta. És ez, természetesen, jó. Erről vallja Orbán Ferenc, aki legújabb művét "hangulatfestőként" ajánlja Sepsiszent­györgy 550. születésnapjára, hogy "a sokszínűség jegyében – a teljesség igénye nélkül – végre együtt zendül megannyi szívhang". "Egy újabb állomás, talán az egyik legjelentősebb – reménykedem, hogy többen érezzük ezt." Nevezzük nemes lokálpatrióta gesztusnak vagy akár véletlenek sorsszerű egybeesésének, Orbán Ferencék vasárnapi lemezbemutató koncertjének időpontját és helyszínét (16 óra 15 perc, Kultúrkert-színpad a Székely Nemzeti Múzeum kertjében) érdemes időben bevésni a határidőnaplóba.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2011-05-07: Közélet - Csinta Samu:

LGT – élő emlékek

Fotó: Sánta István
"Annyira jók, hogy már-már rájuk kellett szólnunk: vegyenek vissza, mert a mi sikerünket veszélyeztetik" – mondta koncert előtt Somló Tamás az LGT Emlékzenekarról.
2011-05-07: Közélet - :

A Szent György-napok mai programja

10.00: X. Barcasági Evangélikus Gyülekezetek Kórustalálkozója az evangélikus templomban; XXI. Gáll Lajos Futónap – indulás a Mihai Viteazul Főgimnázium elől; kézműves-tevékenységek a Hárit-sátorban a Park vendéglő parkolójában