Ápolók napja Háromszéken

2011. május 13., péntek, Közélet

Háromszéken is több ezer egyedül élő idős ember, tehetetlen beteg, gondozásra szoruló, sérült gyermek és fiatal, nehézségben élők napjai lennének keservesebbek, ha nem segítenék őket a különböző szeretetközösségek, szervezetek.

Ez nem csak napjainkban van így, a civil ápolás, a szakképzett orvoslás előtti beteggyógyítás, a diakóniai szolgálat megannyi, több évszázados példáját tartják számon az egyházak. Tegnap az ápolók nemzetközi napja alkalmából rájuk emlékeztek a Diakónia Keresztyén Alapítvány idősgondozó szolgálata által szervezett sepsiszentgyörgyi rendezvényen, ahol az előadásokban megjelenített gyógyítástörténeti visszapillantó mellett bemutatkoztak a Háromszéken működő segítőszolgálatok és idősotthonok.(Fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2011-05-13: Közélet - Szekeres Attila:

Hétfőn is leadható (Jövedelembevallás)

Hétfőn is büntetlenül leadhatják a természetes személyek a tavalyi évre szóló jövedelembevallási ívet (a 200-as űrlapot) a pénzügyi igazgatóságon.
2011-05-13: Közélet - :

Civilek Zaboláért

Jogi személyiségként is bejegyezték a Pro-Zabola Egyesületet, amely főként kulturális tevékenységek szervezését tűzi ki célul, de sportrendezvényekben, környezetvédelmi megmozdulásokban való részvételt is vállalnak – mondta el Hegyeli Győző alapító tag.