NépszámlálásSikeres főpróba?

2011. május 17., kedd, Közélet

Sikeresen lezárult Három­széken a próbanépszámlálás – jelentette be György Ervin prefektus, aki elismerte, egyelőre nem tudni, milyen következtetéseket lehet levonni az elmúlt heti összeírásból.

Az október végén sorra kerülő nagy összeírás főpróbájának az volt a célja, felmérjék, megfelelőek-e a technikai feltételek, képes-e egy-egy kérdezőbiztos teljesíteni a kiszabott feladatot, az emberek megértik-e a kérdőívben megfogalmazott 61 kérdés min­denikét. Az elmúlt héten Kovászna megyében hét körzetben tartottak próbanépszámlálást, és összesen kétezer személyt írtak össze. A prefektus nem ismeri a számlálóbiztosok tapasztalatait, nem tudja, volt-e értetlenség, fennakadás, és a Háromszék érdeklődésére elmondta, a kérdésekre most adott válaszokat nem dolgozzák fel. A kérdezőbiztosok kiválasztásáról sem tudhattunk meg sok részletet, a polgármesteri hivatalokban kell jelentkezniük azoknak, kik vállalnák ezt a munkát, túljelentkezés esetén lesz válogatás, majd következik felkészítésük. A népszámlálás költségeit a kormány állja. Az általános népszámlálásra 2011. október 22–31. között kerül sor.
György Ervin azt is elmondta, tudomása szerint nemrég átutalták Bukarestből a téli mezőgazdasági összeírás anyagi fedezetét.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2011-05-17: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

Visszatér az oltásfüzet
Új formában újra bevezetik az oltásfüzetet. Az elmúlt három évben nem osztottak ki ilyen dokumentumot, és most igazították a 2010-es módosításokhoz, amikor új oltásokat és korcsoportokat vezettek be. A jóváhagyási jelentés szerint van különbség ezek és az országos immunizációs program jelenlegi előírásai között.
2011-05-17: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Kovásznai diákok a legjobbak (Háromszéki diáknapok hetedszer)

A kovásznai Tiszta Piszok nevű csapat nyerte meg a Há­romszéki Diáknapok vetélkedőjét, és övék a Kobaké díj is, amelyet a nem sepsiszentgyörgyi benevezők számára találtak ki.