Szabó Ottó munkái Kézdivásárhelyen

2011. május 28., szombat, Magazin
Június végéig tekinthető meg a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában a kézdisárfalvi Szabó Ottó faragászati és festészeti kiállítása, mely a ház idei harmadik tárlata.
A kiállító eddig életpályáját és a tárlaton látható munkáit Beke Ernő, a Gyűjtemények Háza tulajdonosa és Fekete Tamás zabolai római katolikus plébános mutatta be mintegy száz érdeklődő jelenlé­tében. Szabó Ottó először 2006-ban mutatkozott be egyéni tárlattal Kézdivásárhelyen, most az azóta készült válogatott munkáit állította közszemlére. A megnyitón közreműködtek a Molnár Józsiás-iskola zene tagozatos tanulói, Mátyás Yvette, a Petőfi Sándor-iskola negyedik osztályos tanulója pedig két népdalt adott elő.(Iochom)
Cikk megjelenési időpontja: 2011-05-28 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2011-05-28: Magazin - :

Bond a huszonegyedik században

Huszonegyedik századi kémet faragott James Bondból Carte Blanche című regé­nyében – mondta el Jeffery Deaver a héten megjelent új 007-es könyvéről. A kötet díszbemutatóját a londoni St. Pancras állomás pezsgőbárjában rendezték meg az eseményhez méltó külsőségek közepette: a Carte Blanche egy példányát az állomás tetejéről leereszkedő tengerészgyalogosok nyújtották át a szerzőnek. Maga a szerző egy tűzpiros, motorházán 007 feliratot viselő Bentleyn érkezett a helyszínre, csinos motoros Bond-lány kíséretében.
2011-05-28: Magazin - :

Meggyilkolták volna Pablo Nerudát?

Pablo Neruda egykori titkára szerint a Nobel-díjas chilei költőt (1904–1973) a Pinochet-diktatúra első napjaiban meggyilkolták, hogy ne távozhasson külföldre, ahol szabadon bírálhatta volna az új hatalmat. A Neruda Alapítvány viszont, amely a költő hagyatékát kezeli, cáfolja a chilei médiában nagy visszhangot keltő állítást.