Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Gáspár Tünde az Athenaeumban

2011. június 4., szombat, Magazin

A nyujtódi származású Gáspár Tünde szopránénekes és Nagy Gábor zongoraművész vasárnap este a bukaresti Athenaeum kamaratermében mutatkozik be zongora- és dalesttel első alkalommal Romániában.

Schubert-, Liszt-, Chopin-, Wolf- és Kodály-művek hangzanak majd el német és magyar nyelven.
A Kézdivásárhelyen született Gás­pár Tünde 2006-ban szerzett magánénekesi oklevelet a budapesti Weiner Leó Konzer­vatóriumban, idén pedig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművé­szeti Egyetemen és a Szegedi Tudo­mány­egyetemen fejezte be párhuzamosan tanulmányait, énekművész-zenetanári, illetve médiakommunikációs-közönségkapcsolat diplomát szerezve.
Szülővárosában 2010. december 30-án a Tündérvilág-szalonban az ozsdolai Boros Szidónia volt kantás diák májátültetési műtétje költségeire tartott jótékonysági estet. Tünde vallomása szerint nem áll szándéká­ban megállni, tovább akarja képezni magát, ezért ösztöndíjasként az Amerikai Egyesült Államokban sze­retne továbbtanulni, megtapasztalni, hogy ott milyenek a lehetőségek, a kilátások, majd doktorálni szeretne. A közeljövőben saját DVD-n akar bemutatkozni, amit hazai és határon túli operaházaknak is elküldene. Tünde legnagyobb vágya, hogy a világ nagy operaházaiban énekelhessen. Ehhez kívánunk olvasóink nevében is sok sikert neki!

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2011-06-04: Magazin - Mózes László:

Énekelt versek Sepsiszentgyörgynek

Orbán Ferenc legújabb, Evilági című albuma igazi sepsiszentgyörgyi hungarikum. Nem csak azért, mert a három éve Marosvásárhelyről megyeszékhelyünkre költözött zenész, zeneszerző – polgári foglalkozása szerint négy iskolában zenetanár – eddigi életének meghatározó, mondhatni összegző stációja, hanem azért is, mert a lemez születésénél mintegy százhúsz fős szentgyörgyi zenészregiment bábáskodott (köztük egyaránt találunk közismert muzsikusokat, illetve szárnyukat most bontogató diákokat).
2011-06-04: Magazin - Páljános Mária:

A tizedik TIFF

Kolozsváron tegnap megkezdődött a tizedik erdélyi nemzetközi filmfesztivál, közismert nevén a TIFF (Tran­silvania International Film Festival), amely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is két helyszínen zajlik: június 3–12-ig Kolozsvárott, majd 15–19-ig Nagyszebenben.