1—1 FutsalSpicom—Marosvásárhely 6—2

2007. október 22., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgy, városi sportcsarnok. Néző: 400—450. Játékvezetők: Vasile Ferică, Mihai Hîrlab (Brassó). Spicom: Miklós—Bokor, Bende, Kulcsár, Zsigmond—Farkas, Bocz, Tóth G., Tóth Cs., Mányai, Bujdosó Levente, Bujdosó Loránd.

Marosvásárhely: Vaida—Da Silva, Bálint, Papmoel, Szombath—Popa, Almăşan A., Bogdan, Cioloboc, Almăşan M., Novac, Butea. Gólszerzők: Zsigmond (12., 39.), Bokor (22., 23.), Bujdosó Levente (26.), Bende (36.), illetve Papmoel (16., 32.). Sárga lap: Da Silva (15.), Kulcsár (18.), Tóth Cs. (33.). Szöglet: 7—5.

Az összecsapás első tíz percében igazából nagy helyzetet nem hoztak össze a csapatok, de ennek ellenére férfias harc zajlott a pályán. A 12. percben Bende távoli rúgását nem tudta megfogni Vaida, a kipattanót Zsigmond vágta be a kapuba (1—0). Sajnos, a szentgyörgyiek öröme nem tartott sokáig, hiszen Papmoel egyenlített (1—1). Egy perccel később Bocz lehetett volna eredményes, de a marosi halóőr bravúrosan hárította három egymás utáni lövését. A hajrában Bujdosó Levente maradt egyedül Vaidával, de játékosunk a vendégek kapusának az ölébe küldte a labdát. A szünetet követően elindult a szentgyörgyi gólparádé. A 22. és a 23. percben Bokor rúgott két csodálatos gólt (3—1). A 26. percben a Bujdosó testvérek vezették fel a labdát, majd Bujdosó Levente szerzett egy újabb szentgyörgyi gólt (4—1). Az egyre rosszabb helyzetben levő vendégek ostrom alá vették Miklós kapuját, amelyet újra csak Papmoel tudott bevenni egy rossz szentgyörgyi csere után (4—2). A találkozó utolsó négy percében a marosvásárhelyi gárda mindent feltett egy lapra — a vendégek edzője egy mezőnyjátékost küldött pályára a kapus helyett —, s eszeveszetten támadásba lendültek. Szerencsénkre a vendégeknek ez lett a vesztük, hiszen két újabb gólt tudtak lőni a szentgyörgyi fiúk: először Bende (5—2), majd Zsigmond (6—2) volt eredményes. A hajrában Miklós lesérült, helyét a kapuban Zsigmond foglalta el, de újabb vendéggól nem született. A találkozó legjobbja Miklós volt, aki parádésan védett. Fantasztikus győzelem volt, amelyből az egész csapat kivette a részét. Szép volt, fiúk, és sok sikert a következő meccsekre!

A következő forduló mérkőzései: Marosvásárhely—Piskitelep, Déva—Spicom, Gyergyószentmiklós—Craiova.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2007-10-22: Sport - x:

Sportvilág

Rögbi. A dél-afrikai válogatott nyerte a rögbi-világbajnokságot, mivel a párizsi Stade de France-ban rendezett döntőben legyőzte a címvédő angol együttest: Dél-afrikai Köztársaság―Anglia 15―6 (9―3).
2007-10-22: Sport - x:

Felzárkózott a címvédő (Minifoci)

Az elmúlt héten a sepsiszentgyörgyi A-osztályos minifoci-bajnokság 4. fordulóját rendezték meg.