Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vendégünk a ,,szegedi küldött”

2007. október 23., kedd, Közélet
Dr. Kiss Tamás jogász, a Magyarországi Politikai Foglyok Országos Szervezetének alelnöke kevés, de határozott szavú, tartásos ember, aki a viharosnak induló 1956 őszén a Szegedi Jogtudományi Egyetem diákja volt. Született anyaországi, de egyike azoknak az ’56-os politikusoknak, akik tudva tudják, hogy a Kárpátok ölelő karja egy nemzetnyi magyarságot fog át. Kiss Tamás bajtársunk és barátunk több napig lesz vendégünk, részt vesz ünnepi rendezvényeinken.

Vasárnap Sepsiszentgyörgyön a POFOSZ kitüntetéseit adta át tíz erdélyi magyar ötvenhatosnak, és a ma délutáni megemlékezésünkön beszédet mond.

Dr. Kiss Tamás tavaly a kisvárdai székhelyű Tőkés László Alapítvány évi díját vehette át, majd át is adta Józsa Árpád Csabának a Sepsiszentgyörgyön felállítandó ’56-os emlékmű költségeire.

Ötvenhat forró napjaiban a Magyarországon megalakuló főiskolai és egyetemi ifjúság szegedi szervezetétől, a MEFESZ részéről küldöttként utazott Budapestre, hogy az október 20-án meghirdetett húszpontos programot, amely jelentős reformintézkedéseket követelt a hatalom birtokosaitól, elfogadtassa a fővárosiakkal, és megkezdjék országszerte az egyetemisták MEFESZ-szervezetekbe tömörülését a kommunista DISZ helyett. Így az október 16-án Szegeden megalakuló MEFESZ elsőnek kezdeményez — a hatalom szemében — forradalmi megújulást. Október 22-én a budapesti műegyetem nagygyűlésén ismertetik és tizenhat pontban elfogadják a szegediek javaslatát. Ezzel egy időben Budapest több egyetemén és főiskoláján tartanak gyűléseket. Pécsen, Sopronban, Debrecenben, Miskolcon, mindenütt megalakulnak a MEFESZ-diákszervezetek.

Ezekben az októberi napokban dr. Kiss Tamás az 51 évvel ezelőtti események élő tanújaként és tevőleges szereplőjeként a magyar forradalom és szabadságharc friss levegőjét hozta el Sepsiszentgyörgyre. Bajtársi, baráti tisztelettel és szeretettel köszönjük és köszöntjük.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 952
szavazógép
2007-10-23: Belföld - Farkas Réka:

Belföldi hírek

Patthelyzetben a kisebbségi törvény
A képviselőház állandó bizottsága kiutat keres a kisebbségi törvény megrekedése miatt kialakult patthelyzetből. Tegnap arra a következtetésre jutottak, hogy a tervezet a szakbizottságok vezetőségeinek szintjén rekedt meg.
2007-10-23: Közélet - Iochom István:

Miniszálloda épül az Apor Péter Iskolaközpontban

A kézdivásárhelyi Apor Péter Iskolaközpontban 1242 tanulóval kezdték az új tanévet. Dezső Vencel igazgató érdeklődésünkre elmondta: a következő tanévben itt indul be országos szinten elsőként angol nyelvű turisztikai technikusképzés, a szaktantárgyakat is angol nyelven fogják elsajátítani, és a kereskedelmi osztályokban a faluturizmust szintén angol nyelven oktatják majd.