Önkéntesek az idősekért

2011. június 16., csütörtök, Közélet

Baróton a Baróti Szabó Dávid Középiskolában, Sepsi­szentgyörgyön a Mikes Kelemen Líceumban keres önkénteseket a Diakónia Keresztyén Alapítvány. Céljuk az, hogy a nyár folyamán mintegy harminc rászoruló idős emberen segítsenek környezetük szebbé tételével.

Baróton kedden a középiskolásoknak bemutatták a program célkitűzéseit: minden osztályból a vártnál többen jelezték, szívesen áldoznának vakációjukból, hogy az idős embereknek segítsenek. Tették mindezt annak ellenére, hogy tudták, esetenként nehéz fizikai munkát kell végezniük. Az önkéntesnek jelentkezőket a hónap végén képzésre és csapatépítő tréningre viszik.
"A Diakóniának eddig nem volt közvetlen kapcsolata a fiatalokkal, ám most megmutatjuk, mivel foglalkozunk nap mint nap. Önkéntesnek olyanokat várunk, akik nyitottak az idősek irányában, s elég erőt és kitartást éreznek magukban ahhoz, hogy a kerítésfestéssel, bokormetszéssel, fűvágással és virágágyás-gondozással járó feladatokat vállalni tudják. Meg­győződésem, élmény lesz számukra, ha láthatják, kezük munkájának köszönhetően miként változik meg néhány legyengült, esetenként teljesen magatehetetlen ember élete" – nyilatkozta Tóth Anna sepsiszentgyörgyi programvezető.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 367
szavazógép
2011-06-16: Közélet - Páljános Mária:

Zsarolót fogtak

K. János sepsiszentgyörgyi lakost 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték zsarolás vádjával. A rendőrök június 8-án akkor érték tetten, amikor halállal fenyegette és ütlegelte áldozatát.
2011-06-16: Közélet - :

Zöldövezet az oroszfalvi roma iskolában

A Kalányos Csaba által vezetett Siculrom Egyesület márciusban sikeresen pályázott a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia által meghirdetett Iskolám udvara programban.