Diáktehetség a Gyűjtemények Házában

2011. július 27., szerda, Közélet
Szombaton nyitották meg a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Háza hatodik kiállítását.
A kiállító művészpalánta a kézdivásárhelyi Gáspár Szilárd, a Nagy Mózes Elméleti Líceum végzős diákja, akinek kivételes tehetségét volt tanára, Vetró András szobrász fedezte fel, ő irányította első lépéseit. Szilárd orvos vagy képzőművész szeretne lenni, de még nem döntötte el, hogy egy év múlva hová fog felvételizni. Első egyéni tárlatát, mely A másik oldal címet kapta, Beke Ernő, a Gyűjtemények Házának tulajdonosa és Vetró András nyitotta meg. A kiállítás naponta 9–18 óráig tekinthető meg.(Iochom)
Cikk megjelenési időpontja: 2011-07-27 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2011-07-27: Közélet - :

Kézdiszéki ifjúsági találkozó

A Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet négynapos találkozót tartott a lemhényi Havaspatakon. A Szabadság, szerelem mottójú rendezvényen százharminc, zömében kézdiszéki fiatal vett részt, a magyarországi Ostoros testvértelepülésről tíz ifjú társszervezőként érkezett a helyszínre.
2011-07-27: Közélet - :

Halálos keresztelő

Tragikus véget ért az elmúlt hét végén egy szitabodzai keresztelő. Az egyik részt vevő házaspár hétfőn hajnalban 3 óra körül ért haza, ahol a 32 éves részeg férj féltékenységi rohamában egy léccel ütlegelni kezdte 26 éves feleségét.