Varázsképek, Székelyföld

2011. augusztus 23., kedd, Közélet

A tegnap Kolozsváron Schmitt Pál magyar köztársasági elnök fővédnökségével kezdődött VII. Nemzetközi Hungaro­lógiai Kongresszus kísérőrendezvényeként székelyföldi fotóművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Varázsképek, Székelyföld címmel.

A sepsiszentgyörgyi Camera Club Siculorum fotóklub szervezte tárlaton 41 fotóművész 74 alkotása látható. A rendezvény több, mint egyszeri kiállítás, program is, mely – első alkalommal – lehetőséget nyújt a térség fotóművészeinek, hogy alkotásaikkal megmutassák, milyennek látják ők Székelyföldet, illetve egy majdani Székelyföld-fotóarchívum létrehozásának lehetőségét is megteremti. A gyűjteményt legközelebb augusztus 28-án, a Magyar Fotográfia Napján a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban rendezett szabadtéri kiállításon mutatják be, aztán székelyföldi, erdélyi, magyarországi helyszínekre viszik.(vop)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2011-08-23: Közélet - Hecser László:

Vendégházat és feredőt avattak (Felsőrákos)

A csendre vágyók a Felsőrákostól mezei úton mintegy húsz perc alatt megközelíthető Nádasi vendégházban szállhatnak meg, a reumatikus fájdalmakkal küszködők, idegrendszeri betegségekben, nőgyógyászati bántalmakban, légúti fertőzésekben és bőrbetegségekben szenvedők az alig háromszáz méterrel tovább létesített feredőben kúrálhatják bajaikat. A felsőrákosi közbirtokosság önerőből létrehozott beruházása valószínűleg párját ritkítja nemcsak Erdővidéken, de a megyében is.
2011-08-23: Közélet - :

Otthon az Országházban

A kocséri Szent István-búcsú vendége volt Zágon küldöttsége. Tanácstagok, a községháza képviselői mellett a Mikes Kele­men Vegyes Kar és az ifjúsági fúvószenekar tagjai is ellátogattak a testvértelepülésre.