Utcazenétől hangos hétvége

2011. szeptember 16., péntek, Közélet

Tizenhat együttes szórakoztatja az előttünk álló hétvégén Sepsiszentgyörgy zeneszerető közönségét a megyeszékhely különböző pontjain. Mától vasárnapig rendezik ugyanis a második Utcazene-fesztivált (SUF), amely idén az 550 éve város Sepsiszentgyörgy programsorozat része.

Az Erdélyi Rendezvényszervező Iroda (ERSZI) által tavaly életre hívott fesztivál elsősorban a tehetségek felfedezését és támogatását célozza, és ennek megfelelően egyben verseny is. Akárcsak tavaly – amikor a Ritmo del Flamenco együttes volt a befutó –, idén is Európa rangos utcazene-fesztiváljára lesznek hivatalosak a mezőny legjobbjai. Míg azonban egy évvel korábban "csak" az eredendő mintául szolgáló Veszprémi Utcazene Fesztivál jelentette az attrakciót, idén legalább megkétszereződött a tét: Veszprém mellett 2012-ben Európa legnagyobb utcazene-fesztiváljára, az olaszországi Ferrara Buskersre is várják a szerencsés kiválasztottat. Erről a fesztivál igazgatója, Stefano Bottoni dönt személyesen, ő lesz a SUF zsűrijének elnöke is. No és természetesen számítanak a legjobbakra a 2012-es Szent György-napok rendezvénysorozatán is.
Öt helyszínen, a Tein Teázó teraszán, a Bistro-kertben, az Erzsébet parki zenepavilonban és a központi piacon, a Merkur Áruház előtt felállítandó pódiumon produkálhatják magukat idén a résztvevők – itt szavazódoboz is lesz, a nézők ugyanis voksaikkal erőteljesen befolyásolhatják az eredményhirdetést. Esténként a Ga­nesa és az Old Man’s Pub étteremben lépnek fel az előadók, köztük Candelabra, Mik­lósi Attila és Olga, a Minestrone Band, a Carnival, az Acustic Trio, az Indie Folker, Demeter Attila, a Cover’n Cover, az Ego Sun, a Vakondok Zenekar, a Tobacco Band, valamint az idei Veszprémi Utca­zene Fesztivál győztese, Allan Nes. A fesztivál teljes programja a www.suf.mlap.hu oldalon követhető.
Az idei rendezvény sztármeghívottja az akusztikus ír zenét játszó Selfish Murphy, a Free Connection, a budapesti Fran Palermo és a belgiumi Gabor Humble Trio. Szombat délelőtt az Old Man’s Pubban a Street Meeting című dokumentumfilmet vetítik, amely a magyarországi Blues Trappers zenekar utcazenélési kálváriáját mutatja be.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 481
szavazógép
2011-09-16: Közélet - :

Magyar jelölt liberális színekben

Cziprián-Kovács Lorándot indítaná megyeitanácselnök-jelöltként a Nemzeti Liberális Párt háromszéki szervezete, a sepsiszentgyörgyi polgármesteri székre Mădălin Guruianu pályázik – jelentették be a párt helyi vezetői.
2011-09-16: Közélet - Farcádi Botond:

Szórólapokkal, karavánnal identitásunkért (Népszámlálási kampány)

Minden magyar számít mottóval tegnap beindította népszámlálási kampányát az RMDSZ: legfőbb cél, hogy Romániában minél több magyar ember merje vállalni magyarságát.