A népszámlálásra ­összpontosít az EMNT

2011. október 5., szerda, Közélet

Fiatalokra és idősekre egyaránt szüksége van az orbaiszéki közösségeknek, előbbiek erejükkel, tudásukkal, kitartásukkal, utóbbiak tapasztalatukkal segíthetik az önkormányzatok munkáját – mondotta Szabó Tünde, az EMNT orbaiszéki elnöke legutóbbi sajtótájékoztatóján.

A jövő évi helyhatósági választásokról szólva kiemelte, az EMNT nyitott mindenki felé, aki tettekkel akarja szolgálni közösségét. Az EMNP önkormányzati képviselőjelöltjeivel kapcsolatban elmondta: figyelembe veszik a települések közösségeinek akaratát is. Nevekről, a jelölés módjáról nem kívánt beszélni. A következő hetekben háttérbe szorul a pártszervezés, a népszámlálást helyezik előtérbe – mondta. Fontos, hogy a megkérdezettek magyarnak vallják magukat, a székely, csángó, orbaiszéki vagy más identitást vállalók a romániai magyarság összlétszámát csökkentik, ami a kollektív kisebbségi jogok rovására mehet. A változás rajtad múlik feliratú szórólapon a magyarság összlétszámának csökkenését mutatta be Szabó. A Mikó Imre-tervről azt mondta: várják a szakértők véleményét, közösségek javaslatait.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 844
szavazógép
2011-10-05: Közélet - Farcádi Botond:

Koalíciós feszültségek

Az RMDSZ megszavazna egy bizalmatlansági indítványt, ha a kormány felelősségvállalással fogadná el a választási törvények módosítását – nyilatkozta Máté András Levente, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője.
2011-10-05: Közélet - Bokor Gábor:

Fiatalok az önkormányzatokban

A kovásznai városháza gyűléstermében mutatta be a Háromszéki Ifjúsági Tanács (Hárit) a Száz fiatalt a háromszéki önkormányzatokba program orbaiszéki jelöltjeit, akik a jövő évi helyhatósági választásokon a régió hat közigazgatási egységének egy-egy tanácsi tisztségére pályáznak. A hat jelölt közül négyen rendelkeznek önkormányzati tapasztalattal, jelenleg is tanácstagként tevékenykednek.