Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Dalban is egyek

2011. október 8., szombat, Közélet

Az erdélyi kóruspaletta igen színes csoportja mutatkozott be tegnap este a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban tartott X. Ökumenikus Kamarakórus Fesz­tiválon, amelyet az idei, a Gyulafehérvári Főegyházmegye által a kommunió évének hirdetett jelmondat jegyében, a Legyenek mindnyájan egy! (János 17/21) szellemében szerveztek.

  • A Pro Musica kamarakórus Albert Levente felvétele
    A Pro Musica kamarakórus Albert Levente felvétele

A katolikus egyház ebben az esztendőben vallási és nemzeti összetartozásra szólít fel, a tíz kórus részvételével megtartott dalostalálkozó házigazdái szerint a világi és a különböző felekezetekhez tartozó kórusok közös fellépése is ezt az összefogást erősíti. A székelyudvarhelyi, csíksomlyói, kézdivásárhelyi, kovásznai és sepsiszentgyörgyi énekkarok mellett bemutatkozott a brassói Fekete-templom Jugendbach kórusa, amely műsorával a százötven éve született Rudolf Lassel neves brassói orgonistára emlékezett.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1900
szavazógép
2011-10-08: Közélet - Mózes László:

Márton Árpád életmű-kiállítása

Márton Árpád csíkszeredai festőművész "életműszeletét" bemutató kiállítás nyílt tegnap este a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban, ebből az alkalomból a napokban hetvenegyedik évét betöltött alkotót is köszöntötték tisztelői, egykori tanítványai.
2011-10-08: Közélet - :

Szembesülnünk kell az aradiak példájával

Kövér László szerint a tizenhárom aradi vértanú olyan példát állít elénk, amellyel időről időre mindannyiunknak szembesülnie kell.