Lehullt az első hó

2011. október 10., hétfő, Közélet

A nyárias idő hirtelen téliesre váltott. Az idén igen hosszúra nyúlt vén­asszonyok nyara végén, pénteken még gyönyörű időnk volt. Szombat reggel is sütött a nap, aztán beborult, az idő lehűlt, esett az eső. Tegnap hajnalra már hó is hullt, néhol meg is maradt, például a Bodza-vidéken. A meteorológusok télies időre számítanak, főleg a Bodza-vidéken. Ma a leghidegebbet, mínusz 6 fokot a Lakócára jósolják, de reggelre a teljes megye területén fagypont alá süllyed a hőmérséklet, viszont délre felenged. A legenyhébb idő Ba­róton várható.

  • Bálványosi táj tegnap								            A szerző felvétele
    Bálványosi táj tegnap A szerző felvétele
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2011-10-10: Közélet - Hecser László:

Makovecz Imre emlékezete Vargyason

Szombat délután, amikor Budapesten Makovecz Imre élettelen testét a földbe helyezték, Vargyason a református templomban is rá emlékeztek. Felelevenítették sziklaszilárd jellemét, a nemzeti ügyek iránt való elkötelezettségét és önzetlen emberi mivoltát.
2011-10-10: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Felavatták az oltszemi kezelőközpontot (A borvíz útja)

Elsőnek készült el az a kezelőközpont, amely az Olt bal oldali lankájában, az Oltfej egyik gyógyvizekben gazdag övezetében fekszik. A pénteki avatóünnepségen Fodor István, Bodok község polgármestere köszöntötte a jelenlevőket, kérte az oltszemieket, hogy legyenek őrzői, védelmezői ennek a rendezett környezetű gyógykezelőhelynek, s mert a majd kezelésre érkezők szállást is keresnek, törekedjenek arra a helybeliek, hogy alkalmas körülményeket tudjanak teremteni a pénzt hozó gyógyturizmus számára.