Adományozni jó!

2011. november 4., péntek, Nyílttér

Két jótékonysági kiállítást szerveztünk ebben az évadban: Kilyén Katalin festményeit állítottuk ki július 9-én – ez alkalommal 700 euró és 1880 lej gyűlt össze az árvák megsegítésére –, és csoportos tárlatot nyitottunk október 13-án.

Kilyén Katalin, Miklós István, Moldovan Zsolt, Könczey Elemér, Vitos Haj­nal, Kovács Ilona, Hegyeli Vilma, Kátay Klára, valamint a nők egyesületének néhány tagja kínálta fel alkotásait a nemes célra, és a bevétel ezúttal 1116 lej volt. Az összes pénzt a gyermekeknek szántuk, és október 29-én ellátogattunk a csernátoni gyermekvédelmi központba.
Vittünk 4300 lejt és édességet. Felsőcsernátonban Szőcs Ilona tiszteletes asszonynak adtuk át a pénzt. Ő mondta el, hogy most érkezett egy szövőszék, amelynek a költségeibe pótolnak a pénzből, és beindítanak egy tánckört a gyermekeknek. Így az ajándékból mindenki részesül majd az intézet és az ingyenkonyha gyermekei közül is.
Meglátogattuk az árvákat, nagyon megható volt velük találkozni, meghallgatni őket, látni szeretetre vágyó tekintetüket, ragaszkodásukat, hálájukat, hogy valaki a "külvilágból" is érdeklődik irántuk. Megkí­náltuk őket csokoládéval, és ők is minket az általuk készített édességgel. Jó körülmények közt, tiszta, tágas, szépen elrendezett épületben, kedves gondozókkal körülvéve élnek, tanulnak, dolgoznak. A nevelők próbálják pótolni a szülőket, a családot.
Távozáskor már újabb terveket szőttünk az elkövetkező időszakra. Szeretnénk még legalább a jeles ünnepeinken viszontlátni és megajándékozni a ház gyermekeit. Nehéz volt elbúcsúzni tőlük.
Hétfőn a kézdivásárhelyi árvákat látogattuk meg, 1000 lejt és édességet vittünk nekik is.
A megmaradt összeget az adventi ünnepekre tervezett szeretetvendégségre fordítjuk.
Kilyén Katalin még itt levő festményeit a Nőegyletnek ajándékozta. Székhelyünkön lehet őket megtekinteni és megvásárolni. Remélem, hagyományossá tudjuk majd tenni ezt a jótékonysági kiállítássorozatot.

Fülöp Magdolna, Kézdivásárhely

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 835
szavazógép
2011-11-04: Nyílttér - :

Az utca hangja

N. N., Sepsiszentgyörgy. Nemes érzésekkel indultunk világítani november elsején, de keserű szájízzel tértünk haza.
2011-11-04: Nyílttér - :

Beázik a műemlék templom (Visszajelzés)

Olvasom a Háromszék 6428-as számában (2011. október 29.), hogy régészeti ásatást végeztek a lemhényi Szent Mihály-hegyi templomnál.