Krisztus király ünnepe

2011. november 22., kedd, Közélet

A misszió évében az evangelizáció hirdetésének fontosságát hangsúlyozva tartották meg Krisztus király ünnepét vasárnap a sepsiszentgyörgyi Gyár utcai templomban nagy számú résztvevővel.

A háromnapos előkészületi lelkigyakorlatra és búcsús szentmisére a Sepsibükszádon szolgáló ft. Bakó Ferenc plébánost hívták meg, a Mária Rádió naponta közvetítette a szentmiséket. Pénteken a brassói Szent Bertalan-templom orgonistája, Paul Cristian koncertezett. Szombaton, a város katolikus lelkiségeinek imanapján fotók és tanúságtételek, beszámolók alapján megismerhették a neokatekumenátus, az Élet a Lélekben plébániai imacsoport, a ferences világi rend, a Skapuláre imacsoport, a Fokoláre, a Máltai Szereteszolgálat, a Kis Apostolok katolikus ifjak, a Pro Vita Hominis Társaság, a Hit és fény, a Cursillo, a Rózsafüzér Társulat, a Szent László Kolping család, a cserkészet, a Házas Hétvége, a Háló és a Taizé imacsoport tevékenységeit. Ft. Dávid György plébános hangsúlyozta: a lelkiségeknek az isteni szeretet egységét kell tükrözniük, nem a világ igéjét, hanem az evangéliumot kell megélni. A szentségimádás után a magyarországi Iváncsits Tamás előadó és az ITB evangelizációs koncertjét hallhatták. (józsa)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1040
szavazógép
2011-11-22: Közélet - :

Hétszáz lejjel alacsonyabb az átlagbér

A legutóbb bejelentett országos bruttó átlagbér 2017 lej (a statisztikai hivatal legutóbbi adatai szeptemberre vonatkoznak), ez nettó 1464 lejnek felel meg – közölték a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatalban.
2011-11-22: Közélet - :

Második helyen a vargyasi kastélyfeltárók

A gernyeszegi Udvarmesterekkel szoros versenyben, csak két ponttal lemaradva második díjat szereztek az Olaszteleki Danielek Apródjai az interentes WEBkastély vetélkedőn.