Ünnepvárás Kalákával

2011. december 3., szombat, Közélet

Gyermekeknek szánta ajándékul a tegnapi Kaláka-koncertet a városvezetés, de minden korosztály ott gyúródott a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban – és bizony mindenki gyermeki örömmel és áhítattal merült el a karácsonyi dalokban.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Ezek zömét a mai szülők is hallgatták, dúdolgatták huszonnégy évvel ezelőtt, amikor a Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című lemez először megjelent. Fújják azóta is – illetve sokkal régebb: 300 és 600 éves dallamot is hozott a közönségnek, együtt is énekelt vele a báránybundába öltözött együttes. Édesanyjuk karján, édesapjuk nyakában, ölben táncoltak a kicsik, mosolyogva kívántak egymásnak áldott ünnepeket a nagyok. Szép ízelítőt kapott, aki ott lehetett.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1042
szavazógép
2011-12-03: Közélet - Fekete Réka:

A gyógyászaté marad Előpatak

Megyei közvagyonba vétetné az Előpatakról elköltöztetett izomideg-sorvadásos betegek kezelőközpontjának egykori épületegyüttesét a háromszéki önkormányzat, amelynek adminisztrálását a sepsiszentgyörgyi Dr. Fo­golyán Kristóf Megyei Kórházra bízná, a jövőben ott működtetnék a tüdőgyógyászati osztályt.
2011-12-03: Közélet - Váry O. Péter:

Felelősségre vonja a feljelentőt

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnél jelentette fel Dan Tănasă Sepsiszentgyörgy polgármesterét, mert mint állítja, Antal Árpád András összeférhetetlenséggel vádolható, amiért a városháza munkálatokat végeztetett a Prod Ax Kft.-vel, melynek vezetője, Zakariás Attila műépítész a polgármester élettársának édesapja.