Tisztújító közgyűlést tartott a kézdiszéki EMNTBardócz Csaba a régi-új elnök

2011. december 9., péntek, Közélet

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács tavaly decemberben megalakult kézdiszéki szervezetének évi tisztújító közgyűlésén Bardócz Csabát megerősítették elnöki tisztségében. Összegezték az idei esztendő tevékenységeit, és kijelölték a hét végén Marosvásárhelyen sorra kerülő országos közgyűlés küldötteit.

Bardócz Csaba elnök gazdag, eredményes tevékenységről számolt be. Az elmúlt évben havi rendszerességgel került sor rangos rendezvényre vagy szűkebb térségünket érintő kulturális, hagyományőrző és más, társadalmi jellegű problémákat érintő tevékenységre az EMNT szervezésében. A 2011-es év zárórendezvénye karácsonyi ajándék könyv átadása lesz a kézdiszéki iskolák nehéz anyagi helyzetben élő tehetséges tanulóinak.
A tisztségében megerősített Bardócz Csaba elnök munkáját négy elnökségi tag, Johann Taierling, Ba­lázs Attila, Farkas Levente és Ilyés Botond segíti, jegyző Ferencz Éva. A kézdiszéki EMNT szervezetét hét szavazati joggal rendelkező küldött – Bardócz Csaba, Bardócz Tímea, Ferencz Attila, Johann Taierling, Balázs Attila, Ilyés Botond, Farkas Le­vente – és három póttag – Tarcau Imola, Balázs Szi­dónia, Gyöne Annamária – képviseli.
A pártalapítással kapcsolatban felmerülő kérdésekről Papp Előddel, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnökével konzultáltak. Elhangzott, az alakulat elsődleges rendeltetése az EMNT által felvállalt értékek politikai képviselete már a következő választási ciklus idején. A gyűlésen eldöntötték, hogy 2012 első napjaiban sor kerülhet az EMNP kézdiszéki szervezetének megalakítására.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2011-12-09: Máról holnapra - Farkas Réka:

Reform, egészségünkre?

Lassan egy éve hatályba lépett az oktatási törvény, és ahogy telik az idő, úgy feslenek fel az újabb és újabb sebek, derül ki, sok rendelkezése átgondolatlan, alkalmazhatatlan.
2011-12-09: Közélet - :

Európának nem lesz második esélye

Angela Merkel német kancellár szerint megszületnek a jó megoldások az eurózóna válságára az Európai Unió állam- és kormányfőinek tegnap este kezdődött brüsszeli csúcstalálkozóján.