Sepsiszentgyörgyön a pánsíp királya

2011. december 14., szerda, Közélet

Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király római katolikus templomban lépett fel Gheorghe Zamfir világhírű pánsípművész hétfő este.

A december 3-án kezdődött és 18-áig tartó Karácsony meséi fesztivál keretében tartott hangversenyen a művészt Aptula Gönül kísérte orgonán. Gheorghe Palcu népdalénekes magyar és román karácsonyi dalokat adott elő. A mestert Miltiade Nenoiu fagottművész, a Ro­mániai Zenész Előadóművészek Szövetségének elnöke mutatta be. A hangversenyen felcsendültek Mozart, Händel dallamai, de leginkább saját, orgonára és pánsípra írt szerzemények, köztük A pacsirta és A fájdalom dojnája. A hetvenéves Zamfir – aki bejárta a világot, az összes koronás fő palotájában muzsikált – először járt Sepsiszent­györgyön, s mint mondta, szívesen jött a Szent György nevét viselő városba. A mostani lehetőségért elsősorban Emil Pantelimon fesztiváligazgatónak mondott köszönetet. (Szekeres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2374
szavazógép
2011-12-14: Közélet - :

Razzia az Őrkőn

Nagyszabású akció során hétfőn ellepték az egyenruhások a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedet, ahol nagy értékű lopások gyanújával hét férfit vettek őrizetbe. Tegnap a bíróság huszonkilenc napos vizsgálati fogságba helyezte őket.
2011-12-14: Közélet - :

Kónya Ádám égtüneménytana

Tegnap este a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum zsúfolásig telt Bartók Termében mutatták be Kónya Ádám és Kónya Éva nemrég megjelent, A csillagos ég szabad szemmel című könyvét (Cimbora Könyvek, T3 Kiadó).