Elégedetlen az MPPGórcső alatt a gazdaságpolitika

2012. február 2., csütörtök, Közélet

Érthetetlen az, hogy miközben forrong az utca, tüntetés tüntetést követ, és mindenki a kormány, az elnök távozását követeli, az RMDSZ gazdaságpolitikájáért felelősek a 2020-as erdélyi gazdasági stratégiáról értekeznek – fejtette ki Fazakas Tibor, az MPP országos alelnöke.

Meglátása szerint ez ismét csak egy taktika, amellyel a hatalmon levő RMDSZ "választóit próbálja etetni", "semmilyen épkézláb megoldással nem tudnak a jelenben szolgálni, ezért a távoli s így ellenőrizhetetlen jövőbe taszítják javaslataikat". "Ezt még azzal is megfejelik, hogy hírül adják, versenybe szállnak az EMNP Mikó-tervével" – fejtette ki Fazakas. Döbbe­netesnek nevezte ezt a hozzáállást, hiszen az RMDSZ most kormányon van, lehetősége, sőt, kötelessége lenne a jelenlegi helyzetre épkézláb megoldásokat mutatni.
Fazakas felsorolta azokat a véleménye szerint ország- és gazdaságellenes intézkedéseket, amelyeket az RMDSZ is támogatott az elmúlt két év során. Az átalányadó bevezetését említette, amely kisvállalkozások százezreit tette tönkre, az egészségügyi törvényt, amelyet nagy gyorsan elfogadtak, de amely miatt aztán "kitört a balhé". Külön kiemelte Borbély László környezetvédelmi miniszter tevékenységét, "aki egyfelől pró­bálja belopni a verespataki ciános bányakiaknázást, de ezt még megfejelte olyan törvényjavaslattal is, mely lebénította az autópiacot." Javasla­tot is megfogalmazott: jobb lenne, ha a miniszter környezetvédelmi, azaz vegyszer­adót vetne ki a nem EU-s államokból, Törökországból, Egyip­­tomból, Szíriából behozott krumplira, ezzel nagy jót tenne a székelyföldi gazdáknak, de a fogyasztóknak is, talán nem kerülne annyi vegyszerezett élelmiszer az országba.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2012-02-02: Közélet - Fekete Réka:

A tanárok kiállnak a csángó szervezet mellett

"Az elmúlt tizenkét esztendőben Moldvában olyan értékmentő magyar oktatási program jött létre és működött, amely több ezer gyermek, szülő és csángó magyar ember életében töltött be jelentős szerepet: minőségi oktatást, pozitív alternatívát kínált az állami iskolákban működő, sok helyen még a régi rendszert idéző oktatással szemben, erősítette magyarságtudatukat, továbbtanulási lehetőséget, sok esetben szociális problémáik javítását biztosította.
2012-02-02: Közélet - :

Tőkés-jelentés RMDSZ-módosítással

Mulasztással vádolta meg tegnap az RMDSZ Tőkés László EP-képviselőt amiatt, hogy a felsőoktatás korszerűsítéséről szóló EP-jelentése nemhogy minimális kisebbségvédelmi előírásokat nem tartalmaz, de egyáltalán nem szerepel benne az őshonos vagy etnikai kisebbségek kifejezés. Erre reagálva Tőkés László sajtóirodája közleményt adott ki, melyben azt hangsúlyozták, csak a jelentéstevők bevett gyakorlatához igazodnak, amikor az őshonos nemzeti közösségek anyanyelvű oktatására vonatkozó megfontolásokat módosító indítványokként viszik be a plénum elé.