Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2012. március 3., szombat, Belföld

DRÁGULT AZ ÉLELMISZER. Tizenöt termék árának alakulását követve, februárban 4,4 százalékkal drágult az élelmiszer. Az elemzés szerint 99,60 lejt kellett ebben a hónapban az élelmiszerkosárra költeni. Februárban leginkább a tojás drágult, 36 százalékkal kerül többe, mint januárban, a krumpliért 20 százalékkal kell többet fizetni – írja a Ziarul financiar. A lap szerint a nagy havazás és ennek következményei miatt drágultak meg az élelmiszerek. Az ország déli része ugyanis több napra megbénult, és ez a szállítókat, termelőket egyaránt érintette.

A TYÚK NEM GYÁR. Arról már több napja cikkeznek, hogy mi is az oka a tojásár drasztikus emelkedésének. S azt is több ízben leírták: az unió úgy szabályozta a tyúktartás feltételeit, hogy a tojók kényelmesebb ketrecben, kevésbé stresszes körülmények között éljenek és tojjanak. Hála a drága uniónak, most már teljesen nyugodt és elégedett tyúkok tojását fogyaszthatja az áremelkedések miatt nem kis mértékben stresszelt lakosság. Különben a tojáshiányról és áremelke­désről az új mezőgazdasági miniszternek emlékezetes nyilatko­zata látott napvilágot: a tyúk nem gyár, melyet be lehet zárni, a tyúk olyan állat, mely egyfolytában tojást tojik. (Ziare.com)
BEÉRI AZ RMDSZ TÜKÖRFORDÍTÁSSAL IS. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Bihar megyei képviselői ragaszkodnak ahhoz, hogy Nagyvárad utcáira a történelmi magyar elnevezések kerüljenek ki, ezért leszavazták a tanács RMDSZ-es frakciójának ama javaslatát, hogy Nagyvárad utcáira helyezzék ki a város jelenlegi elnevezéseinek magyar nyelvű tükörfordításait. Csak úgy ámul az ember, milyen könnyen beadja a derekát az RMDSZ. (Erdon.ro)
BAJBAN A DUNA. A folyó Brăila és Călăraşi közötti szakaszán 17 hajó és 50 uszály vesztegel a jégtorlaszok miatt. A hatóságok szerint nem megoldás a jégtömbök felrobbantása. Azt állítják, hogy azok legtöbb két napon belül a Borcea ágnál fognak felgyűlni, és hirtelen olvadásuk a környéken lakó 30 ezer embert veszélyezteti. (Rador)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 597
szavazógép
2012-03-03: Közélet - :

Integethetünk a közösségnek szánt pénznek (A támogatásokat kéri számon az EMNP)

Cinikusnak minősítette tegnapi állásfoglalásában az Erdélyi Magyar Néppárt Kovács Péter RMDSZ-főtitkár nyilatkozatait a magyar nemzeti közösséget illető román költségvetési pénzek odaítélésével kapcsolatban.
2012-03-03: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

A Sapientia, az RMDSZ és a támogatás
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem akkreditációja nem született volna meg az RMDSZ politikai támogatása nélkül – jelentette ki Markó Béla. Az oktatásért felelős miniszterelnök-helyettes az ETV adásában kifejtette: ha az RMDSZ nem lett volna a parlamentben és a kormányban, akkor az egyetemi akkreditáció – bármennyire méltányos elvárás is – nemhogy későn, de sohanapján sem született volna meg.